Een citytrip maken met het hele gezin is natuurlijk super gezellig, maar vraagt wel om wat meer planning. Gelukkig zijn er in Barcelona genoeg activiteiten die ook voor kinderen van alle leeftijden interessant zijn, zodat het hele gezin volop zal genieten.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In dit artikel geven we je tips over leuke activiteiten voor zowel de kinderen als de papa’s en mama’s. Ook lees je er tot welke leeftijd kinderen gratis met het openbaar vervoer mogen reizen in Barcelona.

Barcelona bezichtigen met kinderen

Barcelona is een geweldige stad, en er zijn genoeg leuke gebouwen te bezichtigen in het centrum. Vooral de Sagrada Familia is erg bekend. Hoe oud je kinderen ook zijn, de meeste bezienswaardigheden zijn leuk om te bezoeken als gezin. Een echt moment om samen te leren over een cultuur van een land, en om mooie foto’s te maken. Maar als je langer dan een paar dagen in de stad verblijft, is het interessant om wat extra activiteiten toe te voegen, speciaal voor de kinderen. We hebben hier een aantal van de leukste activiteiten voor het hele gezin op een rijtje gezet.

 

Een groot voetbalstadion bezoeken

Zijn je kids fan van voetbal (of ben je dat misschien wel zelf), dan is een bezoek aan het Camp Nou stadion erg leuk. Je kunt er voor kiezen een wedstrijd bij te wonen, of om de Camp Nou Experience stadion tour te volgen. Volwassenen betalen hiervoor € 28. Kinderen tussen de 6 en 13 jaar, en studenten, betalen € 22. Kinderen tot en met 5 jaar mogen gratis mee naar binnen.

 

Het aquarium van Barcelona

Dit aquarium is erg groot, en telt wel 35 bassins, en 450 verschillende soorten vissen en zeedieren. Als het een dag heel warm of juist regenachtig is, is het bezoeken van het aquarium een leuke optie. Kinderen tot en met 2 jaar mogen gratis naar binnen, kinderen van 3 tot en met 4 jaar betalen € 8, en kinderen van 5 tot en met 10 jaar betalen € 16. Alle andere tickets kosten € 21. Het aquarium sluit redelijk laat, in juli en augustus zelfs pas om 21u30. Je kunt hier dus ook na het avondeten heen.

 

Het Chocolademuseum

Dit is niet alleen leuk voor kinderen, maar ook zeker voor de papa’s en mama’s. Je leert hier alles over de oorsprong van dit heerlijke goed, en ook over hoe het ooit in Europa bekend is geworden. Kaartjes kosten € 5, maar tot 7 jaar mogen kinderen gratis mee naar binnen. Dit museum is ook op zondag open, van 10u tot 15u.

Parc del laberint d’Horta

Zo’n citytrip gevuld met leuke activiteiten wordt al snel duur. Daarom geven we je ook deze handige budget tip voor Barcelona. In dit prachtige park kom je even helemaal tot rust, en kunnen de kinderen lekker rondrennen en spelen. Maar wat het meest speciale aan dit park is, is het doolhof! Een echte uitdaging voor het hele gezin. Toegang kost € 2,23 per persoon, maar op woensdag en zondag is het gratis. Let op, in november is het park niet open.

 

De magische fontein

Ook dit is een budget tip voor een uitstapje met het hele gezin. Het waterorgel Font Màgica Montjuïc geeft meerdere avonden in de week een geweldige show. Het is een mix van muziek, water en licht. Het bezoek aan de show is geheel gratis. Zorg wel dat je er op tijd bent, want vooral in de zomer is het er vaak erg druk.

Tijden van de fonteinshows:

 

  • 1 april – 31 mei: 21u tot 22u op donderdag, vrijdag en zaterdag
  • 1 juni – 30 augustus: 21u30 tot 22u30 op woensdag tot en met zondag
  • 1 september – 31 oktober: 21u tot 22u op donderdag, vrijdag en zaterdag
  • 1 november – 31 maart: 20u tot 21u op donderdag, vrijdag en zaterdag
  • Geen show tussen 6 januari en 16 februari
  • Op 24 september is de meest spectaculaire show. Zorg ervoor dat je er op deze avond ruim op tijd bent.

 

Naar het strand in Barcelona met kinderen

 

Barcelona strand

Een strandbezoek hoort zeker bij een citytrip in Barcelona. Kinderen kunnen heerlijk afkoelen in het water of een zandkasteel bouwen, en zullen zich zeker niet vervelen. Het voordeel is dat het strand erg dicht bij het centrum van de stad ligt. Je bent er dus zo! Vergeet niet dat het erg warm is in Spanje, en dat je snel kunt verbranden door de felle zon. Zonnebrandcrème, petjes / hoedjes, t-shirts en zonnebrillen mogen dus niet ontbreken in je bagage.

Kinderen en het openbaar vervoer in Barcelona

Zoals in veel steden mogen jonge kinderen gratis meereizen met het openbaar vervoer. Dat scheelt heel wat in je budget! In Barcelona mogen kinderen tot 4 jaar oud gratis mee. Wel moet je een identiteitsbewijs meenemen zodat je de leeftijd van je kindje kunt laten zien bij een controle of het kopen van kaartjes.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be