Verona ligt in het Noorden van Italië, ongeveer 115 km ten westen van Venetië. De stad heeft een romantische uitstraling, en is dan ook erg populair onder verliefde stelletjes. Maar ook met het hele gezin is erg genoeg te ontdekken en te bezichtigen in deze mooie Italiaanse stad.

Piazza delle erbe

Dit prachtige plein met Romeinse elementen is zeker een bezoek waard. Vroeger diende het als Forum of Romeinse markt. Tegenwoordig kun je er dagelijks de markt bezoeken, of wat drinken bij één van de vele cafés. Er zijn ook wat leuke winkeltjes.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Als je niet bang bent voor een hoge trap, kun je de Torre dei Lamberti bezoeken, een 84 meter hoge toren uit de 12e eeuw. Een beetje doorzettingsvermogen is wel nodig, want je moet maar liefst 356 treden beklimmen om te kunnen genieten van het mooie uitzicht.

Castelvecchio

Vandaag de dag is het een historisch museum, maar in de 14e eeuw was dit het kasteel van de familie die de stad regeerde.

Ponte Pietra

Dit is één van de oudste bruggen in Verona. Wel is de brug regelmatig vernietigd, onder andere tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er zijn originele stukken gebruikt om de brug opnieuw op te bouwen, waardoor we nu zowel oude als nieuwe stenen kunnen zien. Je kunt dit zien als het symbool van de sterke stad Verona, die zich telkens weer op wist te bouwen.

Piazza dei signori

Ook dit is een bekend plein in Verona. Vroeger was dit het machtscentrum van de stad, een plein met veel geschiedenis dus. Misschien kom je ook de naam Piazza Dante tegen in een reisgids, de bijnaam van dit plein. Deze bijnaam is ontstaan omdat er een beeld van Dante Alighieri op het plein staat, een Italiaanse schrijver.

‘s Avonds is het vaak erg gezellig op het plein. Italiaanse jongeren proberen de toeristen te vermaken met muziek en dans. Dit is dus zeker iets om voor of na het diner te bezoeken.

Il giardino giusti

In deze tuin is het heerlijk vertoeven, perfect voor wanneer je even uit wil rusten van het wandelen in de stad. Er zijn een aantal prachtige fonteinen, maar ook mooie bomen, en zelfs het oudste labyrint van Europa te vinden. Wel moet je een paar euro entree betalen om van de schoonheid van de tuin te mogen genieten.

Porta Borsari

Als je niet weet waar je je bezoek moet beginnen, kunnen we je de Porta Borsari aanbevelen. Dit was de hoofdingang van de stad. Vroeger kon je niet binnen de stadsmuren komen zonder eerst door deze poort te gaan. Vandaag de dag is het een opvallende ‘muur’ met 12 open raampjes en 2 bogen waar je onderdoor kunt lopen.

Casa di Giuliette

Als je een fan bent van het verhaal van Romeo en Julia, moet je zeker het huis van Julia Capulet bezoeken. Voor sommigen is dit een soort van bedevaartsoord. Je kunt zelfs per brief om liefdesadvies vragen aan ‘Julia’, die beantwoord zal worden door de vrijwilligersorganisatie ‘Club di Giulietta’.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be