Alles wat je moet weten over Brussels Airport Zaventem

Sommige mensen reizen niet vaak met het vliegtuig. Het is dan soms lastig om jezelf wegwijs te maken met het vliegveld en alles wat met vliegen te maken heeft. Omdat veel Belgen vanuit Brussels Airport Zaventem vliegen zal ik hier een aantal punten bespreken die handig zijn om te weten voordat je gaat vliegen vanaf dit grote en drukke vliegveld.

Luchthaven Brussels Airport Zaventem

Het vliegveld Zaventem bij Brussel wordt ook wel de ‘stille luchthaven’ genoemd. Dit komt omdat de akoestiek van de hallen rustgevend is. De vloeren zijn gemaakt van graniet en de muren hebben geluidsabsorberende materialen. De rust van het gebouw is belangrijk, omdat passagiers die gaan vliegen vaak aan stress lijden. Rustgevendheid van de luchthaven zorgt dan voor een vermindering van stress. De combinatie van deze dingen zorgt ervoor dat Brussels Airport Zaventem de stille luchthaven wordt genoemd.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Parkeren bij het vliegveld en reizigers ophalen

Om passagiers op te halen van de luchthaven kun je kort parkeren bij P2. Op deze parkeergarage is een pick up en drop off zone waar je gemakkelijk mensen afzet en ophaalt. Lang parkeren als je zelf op vakantie gaat is ook mogelijk. Hiervoor zijn meerdere gebouwen geschikt. Zowel bij de luchthaven zelf als op een klein eindje reizen zijn opties om je auto lang te parkeren.

Inchecken en bagage

Vrouw met koffers

Inchecken kan op niveau 3 van het gebouw. Aan de hand van je vluchtgegevens weet je bij welke balie je kunt inchecken. Tegenwoordig kun je met veel maatschappijen ook online inchecken vanaf 24 uur voor vertrek. Heb je bagage die moet worden ingecheckt? Ook dit kan bij de balie. Hierna krijg je je boarding pass waarmee je het vliegtuig in kan.

Nadat je door de security heen bent, ben je aan de zogenaamde ‘airside’, en kun je rustig wat gaan eten of tax free shoppen voordat je naar de gate gaat. Je gate staat op je boarding pass. Je dient vaak minimaal 20 minuten voor vertrek aanwezig te zijn bij de gate. Het openen van de gate voor jouw vlucht zal ook worden omgeroepen en op schermen te zien zijn. Bij aankomst op je bestemming kun je bij de bagageband je bagage weer ophalen.

Ik hoop je met deze informatie meer geïnformeerd te hebben over het vliegen vanaf Brussels Airport. Zaventem. Je kunt voor meer informatie contact opnemen met de luchthaven op een kijkje nemen op de website. Als je goed voorbereid bent zal niets je een rustige vliegreis in de weg staan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be