Terme di Caracalla

Terme di Caracalla

Heb je je ooit al afgevraagd hoe die Romeinse thermen nu precies in elkaar zaten? Bezoek dan zeker eens de Terme di Caracalle. Deze thermen waren de grootste en meest uitgebreide badhuizen uit de tijd van de oude Romeinen. De afmetingen van de oude gebouwen zijn gigantisch, je zou ze kunnen vergelijken met de moderne recreatieparken die wij vandaag kennen. In deze badhuizen kon men genieten van koude, warme en hete baden. Er bestond ook de mogelijkheid deze af te wisselen met sport, wat literatuur uit de bibliotheek, winkelen of godsdienstige activiteiten. De thermen van Carcalla lieten toe tot 1600 mensen te ontvangen in haar met marmer beklede ruimtes. Je leest het al, deze thermen zijn behoorlijk indrukwekkend en dus zeker een bezoekje waard wanneer je Rome verkent!

Adres
Viale delle Terme di Caracalla
Roma
Musei di Villa Torlonia

Musei di Villa Torlonia

Dit museum is gevestigd in een oude villa die toebehoorde tot de markies Giovanni Torlonia. Bij de villa hoort een heus park dat vroeger fungeerde als wijngaard. In het park bevinden zich Joodse graftombes uit de derde en de vierde eeuw. Ook zijn er 13 paviljoens en verschillende obelisken terug te vinden. Begin de 20e eeuw nam Mussolini intrek in de villa, ook hij heeft er zijn sporen nagelaten, zo vind je in het park nog een schuilkelder die speciaal voor Mussolini werd aangelegd. Wanneer je verschillende sites en musea van het oude Romeinse Rijk hebt bezocht biedt Villa Torlonia een leuke afwisseling en het is er minder druk.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Via Nomentana, 70
00161 Roma
Web
http://www.museivillatorlonia.it
MAXXI - Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo

MAXXI – Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo

Gehuisvest in een schitterend modern pand van de hand van architect Zaha Hadid vind je het eerste nationale museum voor moderne kunst van Italië. Het museum heeft een afdeling voor hedendaagse kunst ‘MAXXI Arte’ en één gewijd aan Italiaanse architectuur ‘MAXXI Architectuur’.

Adres
Via Guido Reni 2
00196 Roma
Web
http://www.fondazionemaxxi.it/en/
Musei Vaticani

Musei Vaticani

De Vaticaanse Musea bevinden zich in de Apostolische paleizen in Vaticaanstad. De collectie is het resultaat van de verzamelwoede van de pausen gedurende vele eeuwen. De aanzet tot het oprichten van de musea werd gegeven door paus Sixtus IV in de 15de eeuw. In hun huidige vorm bestaan de musea sinds de 18de eeuw.

Enkele van de belangrijkste zijn: het Pio-Clementino Museum, het Chariamontimuseum, het Gregoriano Etrusco Museum en het Egiziano Museum. De totale collectie is zowel in omvang als in waarde hallucinant te noemen. De imposante architectuur van de musea maakt dat deze ook als kunst op zich kunnen gecatalogeerd worden.

Adres
Musei Vaticani‎
Via Sebastiano Veniero, 22
00192 Roma
Web
http://mv.vatican.va/3_EN/pages/MV_Home.html
Museo della Civiltà Romana

Museo della Civiltà Romana

De stad Rome en het Romeinse Rijk zijn in de Klassieke Oudheid voor een groot stuk mee bepalend geweest voor onze eigen geschiedenis. Daarom alleen al is het museum een bezoekje waard.

De collectie bestaat vooral uit modellen en afgietsels van beroemde monumenten uit het klassieke Rome, er is zelfs een maquette van de volledige stad Rome zoals de stad eruitzag aan het begin van de 4de eeuw na Christus.

Adres
Museo della Civiltà Romana‎
Piazza Giovanni Agnelli, 10
00144 Roma, Italia
Web
http://www.museociviltaromana.it/
Galleria Borghese

Galleria Borghese

De ‘Galleria Borghese’ herbergt eigenlijk de volledige kunstcollectie die door de beroemde Romeinse familie in de loop der eeuwen werd opgebouwd. Al sinds de 17de eeuw is de ‘Villa Borghese’ een (semi) openbaar museum.

Het grootste deel van de collectie bestaat uit beeldhouwwerken en schilderijen uit de Renaissance-periode. Het bevat oa. schilderijen van grote meesters als Rafaël, Bernini, Botticelli, Titiaan, Rubens en Caravaggio.

Adres
Museo Borghese‎
Piazzale del Museo Borghese, 5
00197 Roma, Italy
Web
http://www.galleriaborghese.it/borghese/en/edefault.htm
Musei Capitolini

Musei Capitolini

De Capitolijnse Musea vormen samen een museum voor archeologie en kunst uit de Oudheid en de Renaissance. De drie delen zijn het ‘Palazzo dei Conservatori’, het Palazzo Nuovo en de ‘Centrale Montemartini’.

Samen herbergen zij vele beroemde beeldhouwwerken uit de luisterrijke klassieke geschiedenis van Rome. De basis werd gelegd door paus Sixtus IV en verder uitgebreid door zijn opvolgers, waaronder Clemens XII en Benedictus XIV. Deze laatste gaf de aanzet tot de Capitolijnse Pinacotheek, de schilderijenverzameling van het museum die tot de belangrijkste van Italië wordt gerekend.

Adres
Musei Capitolini
Via del Campidoglio, 1
00186 Roma, Italia
Web
http://en.museicapitolini.org/
Galleria Nazionale d'Arte Moderna e Contemporanea

Galleria Nazionale d’Arte Moderna e Contemporanea

Het nationale museum voor moderne en hedendaagse kunst is gesticht in 1883 en bevond zich oorspronkelijk in een ander gebouw, namelijk het ‘Palazzo delle Espesizioni’. In 1915 verhuisde het naar zijn huidige locatie in het park ‘Villa Borghese’.

De collectie bevat de verzamelde werken van Italiaanse kunstenaars uit de 19de en 20ste eeuw aangevuld met werken van internationale kunstenaars als Cézanne, Duchamp, Kandinsky, Pollock en vele anderen.

Adres
Galleria Nazionale d’Arte Moderna
Viale delle Belle Arti, 131
00197 Roma, Italia
Web
http://www.gnam.beniculturali.it/index.php?en/1/home

Alles bezoeken met korting

Wil je meerdere musea en bezienswaardigheden bezoeken, koop dan een van de “Rome City Cards”: dit zijn officiële toeristenkaarten van Rome. Met prijzen tussen 32 en 85 euro (afhankelijk van de hoeveelheid musea je wilt zien en de duur van je verblijf) krijg je voorrangstoegang bij diverse musea en kun je profiteren van mooie kortingen. Ook is het mogelijk om reizen met het openbaar vervoer erbij te kopen. Echt een goed idee dus!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be