Voetbal in London is al romantiek in Parijs.  Er zijn een heleboel voetbalclubs in London: Chelsea, Arsenal, Tottenham Hotspur, Fullham, West Ham United en Crystal Palace spelen allen in de Premier League. Maar er zijn zeker weten nog veel meer clubs, deze spelen in The Championship. Dit zijn, Millwall, Queen’s Park Rangers, Barnet, Brentford en Charlton Athletic.

Voetbal in Londen

Bij alle clubs is het mogelijk om wedstrijden te bezoeken in een stadion, tenzij er een besloten is dat een bepaalde wedstrijd zonder supporters gespeeld moet worden omdat er iets is voor gevallen. Als je soms beelden zit op televisie dan zou denken dat het niet veilig is naar een wedstrijd te gaan in London. Door rellen en gevechten van hooligans zou je haast denken dat je in elkaar wordt geslagen om niks. Gelukkig is dit absoluut niet waar. Over het algemeen is veilig om naar een wedstrijd te gaan mits je geen kleding draagt die uitdagend is. Politie en security is volop aanwezig en zal, indien nodig je beschermen. Dus Niet twijfelen, maar gewoon gaan.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wedstrijden van Chelsea zijn gemakkelijk te bezoeken. Wel is het verstandig om van te voren kaartjes te bestellen. Chelsea speelt in het Stamford Bridge stadion, al sinds 1905 speelt deze geweldige club hier hun thuiswedstrijden. Het kan zijn dat je voor kaarten een hoop geld neer moet leggen, een vliegticket na London kost de kop niet. Kaarten voor wedstrijden van Chelsea zijn te koop via hun officiële website.

Arsenal speelt in Het Emirates Stadium in Londen. Dit is een vrij nieuw stadion dat in 2006 werd geopend. Zelfs voetbal legende Johan Cruijff is hierbij geweest. De wedstrijden van Arsenal kun je bijwonen, kaarten kun je kopen via hun officiële website.

In het noorden van London ligt het stadion van de Tottenham Hotspurs, ook wel The Spurs genoemd. De sfeer is hier goed en het stadion White Hart Lane is bijna altijd vol.

Het stadion van Fullham heet de Craven Cottage en ligt direct aan de rivier de Thames en dus ook vlakbij het stadion van Chelsea.

In het Upton Park stadion is West Ham United gevestigd. Ze spelen altijd nog in de hoogste league van Engeland, maar vechten elk jaar weer opnieuw tegen degradatie.

Crystal Palace voetbalt in het Selhurst Park stadion. Het is een vrij goede voetbal club dat ook speelt in de hoogste league van Engeland, de Premier League.

Als je over London praat, dan praat je ook over voetbal. London en voetbal gaan in één adem samen. Dat is al zo’n honderd jaar het geval, en dat zal zeker nog eens honderd jaar zo blijven. Als van voetbal houdt en graag een wedstrijd wilt bezoeken dan kun je het beste naar London gaan. Het is in principe dichtbij Nederland, en een reis er naartoe kost niet zo heel veel. Daarnaast is de passie voor voetbal hier zo groot dat je het zelf een keer moet meemaken.

Meer weten over Londen? Bekijk ook:

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be