Tate Britain

Tate Britain

Van romantische prerafaëlitische schilderijen tot landschappen van Turner en verwrongen naaktfiguren van Francis Bacon, in Tate Britain krijg je van alles te zien. Als je in het beroemde restaurant eet, kan je tussen de happen door de wereldberoemde muurschildering van Rex Whistler bestuderen!

Adres
Millbank
London SW1P 4RG
Web
http://www.tate.org.uk/britain/
Natural History Museum

Natural History Museum

Het grootste natuurhistorisch museum van het Verenigd Koninkrijk en het derde grootste mondiaal.
Zeker interessant omwille van het ‘Darwin Center’ en ‘The Power Within’, deze laatste biedt je de beleving van een aardbeving.
De toegang is normaal gratis, alleen tijdelijke tentoonstellingen kunnen betalend zijn.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Cromwell Road
London SW7 5BD
Web
http://www.nhm.ac.uk/
Tate Modern

Tate Modern

Deze vroegere krachtcentrale is het grootste eerbetoon aan de internationale moderne kunst in Londen. In de Tate Modern vind je wisselende tentoonstellingen van topkunstenaars zoals Rachel Whiteread, Frida Kahlo, Martin Kippenberger, Mark Rothko en Kandinsky. En dankzij de prachtige ligging aan de rivier bieden de restaurants in dit museum een schitterend uitzicht op de Thames.

Adres
Bankside
London SE1 9TG
Web
http://www.tate.org.uk/modern/
British Museum

British Museum

Het British Museum is het nationale museum van het Verenigd Koninkrijk en heeft één van de grootste historische collecties ter wereld. Het museum toont voorwerpen uit meer dan een miljoen jaar geschiedenis en uit verschillende werelddelen.
Toegang is gratis, met uitzondering van sommige tijdelijke tentoonstellingen.

Adres
British Museum
Great Russell Street
London, WC1B 3DG
Web
http://www.thebritishmuseum.ac.uk/

Science Museum

Science Museum

Het ‘Science Museum’ aan Exhibition Road in Londen is een echt belevingsmuseum. Je kan er de grootste wetenschappelijke uitvindingen van de laatste 300 jaar voelen en ondervinden. Met 40 zalen en ca. 2 000 tentoonstellingen is het het grootste museum in zijn soort ter wereld. Het museum is 7 op 7 geopend en dat het hele jaar door, behalve tijdens de kerstdagen.

Adres
The Science Museum
25 Exhibition Road
London SW7 2DD
Web
http://www.sciencemuseum.org.uk/
London Transport Museum

London Transport Museum

Aan de rand van Covent Garden, in een stijlvolle oude remise, ligt het ‘London Transport Museum’. Het herbergt een collectie zeldzame transportmiddelen uit vervlogen tijden zoals unieke (paarden)trams, bussen en de oudste metrostellen ter wereld. In totaal meer dan 80 stukken uit de laatste twee eeuwen.

Adres
London Transport Museum
Covent Garden
London WC2E 7BB
Web
http://www.ltmuseum.co.uk

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be