Het Atomium van Brussel is een monument met een erg bijzonder uiterlijk. Het monument staat in het Heizelpark en bestaat uit negen bollen die elk een diameter van 18 meter hebben. Het is ontworpen door André Waterkeyn en hij koos ervoor om de kristalstructuur van ijzer uit te beelden, maar dan 165 miljard keer groter, wat nu dus het imposante bouwwerk ‘het Atomium’ is geworden. Vijf van de negen bollen die het monument bevat zijn voor toeristen toegankelijk. Eén bol is alleen maar voor schoolgroepen.

 

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Geschiedenis van het Atomium

In 1958 werd er in Brussel de Wereldtentoonstelling gehouden, de Expo 58. Aangezien dit de eerste wereldtentoonstelling na de tweede wereldoorlog zou zijn, werd er gekozen om een hoofdgebouw te maken die iconisch zou zijn voor de Expo 58. Het Atomium zou in eerste instantie zes maanden blijven staan en daarna afgebroken worden, maar door de enorme populariteit van het bouwwerk werd er besloten om dit jaren uit
te stellen. Uiteindelijk kwam van dit uitstel afstel, want na jaren is er officieel besloten dat het bouwwerk tot het landschap van Brussel is gaan horen.

 

Openingstijden en tickets Atomium

Het Atomium te Belgie is elke dag open voor toeristen van 10:00 tot 18:00, met een aantal uitzonderingen. Op 1 januari en 25 december zijn de openingstijden van 12:00 tot 18:00 en op 24 en 31 december van 10:00 tot 16:00.

 

Beschikbaarheid & tickets boeken

 

Tickets voor het Atomium kunnen ter plaatse gekocht worden, maar ook vooraf online. Als je online tickets gaat aanschaffen dien je wel een datum en tijd te kiezen en het is hierdoor ook aan te raden om dit te doen op het moment dat je richting het Atomium vertrekt. Wat natuurlijk ook een optie is, is om op het moment dat je ziet dat er een lange rij is voor de kassa, je tickets even snel op de telefoon aan te schaffen. Dit kan veel tijd
in een lange wachtrij schelen.

 

De bollen van het Atomium

 

Atomium in Brussel

Elke bol is opgebouwd uit 48 driehoekige platen die het tot een geheel vormen. Deze bollen zijn met elkaar verbonden via tubes waar roltrappen en trappen aangelegd zijn om je zo tussen de verschillende bollen te kunnen verplaatsen. Elke bol heeft weer zijn eigen functie, wat het bezoeken ervan erg leuk maakt.

De Basisbol gaat over het Atomium zelf en de Expo 58. Hiermee krijg je een reis terug naar deze wereldtentoonstelling. Daarnaast zijn er twee tentoonstellingen bollen waar tijdelijke tentoonstellingen worden gehouden. Deze wisselen telkens door, dus ook al ben je eerder naar het Atomium geweest, zul je hier toch altijd weer iets nieuws vinden.

Verder heb je nog de restaurant bol, waar heerlijk gegeten kan worden, en een bol voor evenementen en vergaderingen. Logisch genoeg kan deze bol alleen bezocht worden voor genodigde van zo’n evenement of vergadering.

Als laatste is er ook nog zoals gezegd de kinderbol welke alleen bezocht mag worden door schoolgroepen. Hier worden activiteiten georganiseerd voor de scholieren en ze kunnen hier zelfs overnachten.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be