Weet jij wat de bijnaam is van Dubrovnik? Zonder Googlen: ‘de Parel van de Adriatische Zee’. Niet voor niets heet het zo, want het is misschien wel de mooiste stad van Kroatië. Je kunt het oude centrum bijna filmisch noemen. Er is genoeg te beleven, dus we hebben de absolute must-do’s op een rijtje gezet.

Plan je reis van tevoren

We kunnen niet ontkennen dat Dubrovnik een erg drukke stad is. Plan daarom je reis van tevoren. Kijk op de site van Croatia Traveller om te weten hoeveel cruises er aankomen. Zoek vooral een dag uit waarop er weinig cruises komen. Anders sta je overal lang te wachten in het centrum van Dubrovnik. Je kunt de oude stad het best vroeg in de ochtend of laat in de middag bezoeken.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Lekker uitrusten aan het strand

Een beetje vakantie vieren moet kunnen. Dubrovnik heeft het strand Banje, op loopafstand van het oude centrum. In de zomer ben je zeker niet de enige die hier naar toe trekt, maar toch is het de moeite waard. Je kunt helemaal langs de haven lopen en uiteindelijk relaxen op de pier. Er staan namelijk een aantal bankjes waar je kunt zitten.

Bijzonder aan het strand en de haven is dat je volledig bent omringt door de Adriatische Zee. Het is dus lekker rustig om je heen. Dat mag ook wel, na een drukke dag rondwandelen in de binnenstad.

Game of Thrones tour

De Game of Thrones en Dubrovnik zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In de stad vind je meer dan 15 locaties uit de serie, zoals Meereen, Braavos, Qarth en Kings Landing. Je kunt deze locaties gemakkelijk zelf opzoeken en dan een eigen tour organiseren.

In de stad zelf wordt je door gidsen regelmatig aangeklampt met de vraag of je mee wilt doen aan een Game of Thrones tour. Dat kun je beter afwijzen, want de rondleidingen zijn enorm duur. Dat terwijl de plaatsen gratis te bereiken zijn.

De steegjes van Dubrovnik

Wat echt prachtig is aan Dubrovnik, zijn de smalle steegjes. Hier moet je echt eens doorheen lopen. Op deze manier ontkom je ook aan de drukte van de stad. Ieder straatje in het oude centrum ademt de Kroatische sfeer uit. De huisjes zijn verborgen pareltjes.

Grappig detail: hier hangt het wasgoed gewoon tussen de huizen in. Dat getuigt van een hechte gemeenschap. Hier kun je ook de mooiste foto’s maken.

Fort Lovrijenac

Fort Lovrijenac

Heb je een ticket voor de stadsmuren gekocht? Dan mag je ook meteen Fort Lovrijenac bezoeken. Dit fort ligt naast de stadsmuren. Dit imposante fort heeft de bijnaam ‘Gibraltar van Dubrovnik’ gekregen. Dat is niet zomaar: het fort ligt bovenop een hoge rots. Vroeger moest het fort de inwoners van Dubrovnik beschermen tegen indringers.

Als je het fort bezoekt, krijg je een prachtig uitzicht op het oude centrum van Dubrovnik. En natuurlijk komt Games of Thrones ook weer terug in dit fort. In de serie werd deze namelijk aangeduid als de Red Keep in King’s Landing.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be