Houd jij wel van shoppen? Dan is Dortmund vast en zeker je favoriete Duitse bestemming. In deze stad kun je namelijk geweldig winkelen. De stad ligt in het Ruhrgebied en is dus altijd al van belang geweest voor de handel. Misschien dat er daarom wel zoveel winkels te vinden zijn.

Wat voor soort winkels vind je in Dortmund?

De stad Dortmund is een veelzijdige shopstad. Je vindt er allerlei soorten winkels. Daarbij kun je denken aan de grote ketens, zoals Esprit en H&M. Maar ook de bekende Duitse zaken, waaronder Galeria Kaufhof en Peek & Cloppenburg, zijn in deze stad vertegenwoordigd. Maar ook kleine en unieke boetiekjes kom je tegen in het straatbeeld van Dortmund. Ideaal om eens een middag door het centrum te slenteren!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De mooiste winkelstraten van Dortmund

De bekendste winkelstraat van Dortmund is de Hellweg. Dit was vroeger al een belangrijke handelsweg. Ook in de straten die aan de Westenhellweg en Ostenhellweg gelegen zijn vind je veel leuke winkels. Verder is er nog de Kampstraβe, een mooie boulevard die wordt omzoomd door bomen. Jong en hip shoppen? Dan moet je in de Brückstraβe zijn.

Thier-Galerie: een geweldig winkelcentrum

Is het weer wat minder goed en wil je het liefst overdekt shoppen, dan kan dat ook in Dortmund. In de Thier-Galerie kun jij je hart ophalen. Dit winkelcentrum vind je ook aan de Hellweg en het is maar liefst vier verdiepingen hoog. Hier zijn bekende en onbekende winkels allemaal bij elkaar gevestigd. Je vindt er onder andere de Primark. Bovendien zijn er ook leuke restaurantjes en speciaalzaken, zodat je ook lekker even een hapje kunt eten als je daar zin in hebt.

Authentiek shoppen in Dortmund

Natuurlijk wil je ook wel eens iets bijzonders als je gaat shoppen. In Dortmund kan dat zeker. In de Westfalenhallen wordt bijvoorbeeld jaarlijks een mooie antiekmarkt gehouden. Shoppen in middeleeuwse stijl? Bezoek dan de Dortmund Hansemarkt. Tijdens dit evenement wordt het centrum van de stad omgetoverd in een middeleeuws decor. Je hoeft niet gek op te kijken als er riddergevechten worden gehouden, er een echte smid aan het werk is en je zomaar vuurspuwers tegenkomt.

Kerstshoppen in Dortmund

Ben je in december in de stad? Dan moet je zeker de beroemde kerstmarkt van Dortmund bezoeken. Dit wordt ook wel eens de grootste kerstmarkt van Duitsland genoemd en dat is natuurlijk niet voor niets. Wist je dat je hier elk jaar meer dan 300 kramen vindt? Daar worden typische kerstspullen verkocht, zoals de bekende lichtgevende sterren om op te hangen, kaarsenhoudertjes en hangertjes voor in de kerstboom. Ook voor een hapje en een drankje ben je op de Dortmunder kerstmarkt op de juiste plaats. Wat dacht je van de beroemde lebkuchen in de vorm van een hartje? Of van de Liebesapfel? Deze appel wordt voorzien van een laagje chocola om het nog lekkerder te maken. Ook ander fruit wordt echter in de chocola gestoken op de kerstmarkt. Een glaasje Glühwein maakt het helemaal af. Op-en-top genieten!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be