Qua oppervlakte is Rotterdam de grootste stad van Nederland. Deze stad wordt soms ook wel het New York van Europa genoemd. Er zijn een groot aantal bijzondere monumentale gebouwen. Maar naast dat er veel te zien is, is er ook veel te doen. Voor een citytrip naar Rotterdam zetten wij vijf leuke tips op een rij.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Erasmusbrug – Het icoon van Rotterdam

Rotterdam Skyline

Natuurlijk mag je de Erasmusbrug niet overslaan. Deze brug is een van de iconen van Rotterdam. Het is mogelijk om via de brug vanaf het centrum naar Rotterdam Zuid te wandelen. Vanwege de mooie vorm staat de Erasmusbrug ook wel bekend als ‘de Zwaan’. Rotterdammers zijn trots op het mooie bouwwerk, welke van een afstandje het best te bewonderen is.

De Euromast

Voor een fraai uitzicht over de stad kun je de Euromast bezoeken. Op 185 meter hoogte heb je een 360 graden uitzicht over Rotterdam en de omgeving. Het is overigens mogelijk om dit vanaf diverse verdiepingen te ervaren. Als je graag naar de top wilt gaan, kan dat met de glazen Euroscoop lift. Hier is het uitzicht spectaculair, bij heel helder weer zou je zelfs kunnen proberen of je Antwerpen ziet liggen. Voor een bak koffie met wat lekkers kun je terecht in het restaurant. Deze is op 100 meter hoogte
en dus een mooie tussenstop voor je tocht naar de top. Ook vanuit het restaurant is het uitzicht fantastisch.

De Euromast te bezoeken? Bestel gemakkelijk euromast tickets online

Stukje geschiedenis

Voor een beetje cultuur kun je de Sint Laurenskerk, welke stamt uit de middeleeuwen, bezoeken. Deze kerk kent een bijzonder verhaal. Tijdens de Tweede Wereldoorlog is het een van de weinige gebouwen die grotendeels overeind bleef. Bijna geheel Rotterdam is platgebombardeerd, echter de Sint Laurenskerk overleefde dit geweld. Uiteraard moest hij wel gerestaureerd worden. Het is mogelijk de kerk van binnen te bekijken en in de zomermaanden mag je de toren beklimmen.

Hotel in een schip

Voor de haven van Rotterdam ligt het prachtige schip ‘ss Rotterdam’. Ooit maakte dit schip een belangrijk deel uit van de Holland-Amerika Lijn. Je kunt dit schip bezoeken want een deel is vrij
toegankelijk. Voor wie meer wil zien, is het mogelijk om mee te gaan met een rondleiding. Dit is heel interessant omdat je op deze manier meer te weten komt over de geschiedenis en de werking van het schip. Op het terras op het dek is het mogelijk om lekker te eten of gewoon even tot rust te komen. Een deel van het schip is hotel geworden. Erg leuk om hier een verblijf te boeken, je overnacht in een jaren 50 stijl ingerichte kamer.

Natuur in de stad

Na alle hectiek van de stad is het fijn om je even terug te trekken in een van de stadsparken. Het Zuiderpark is zelfs een van de grootste stadsparken van Nederland. Het is daar mogelijk om te fietsen, wandelen, kanoën of sporten. Verder kun je kiezen uit een park bij de Euromast; Het Park, maar ook is er het Kralingse Bos en het Museumpark.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be