Of je nu architectuur wil bewonderen, musea wil bezoeken, winkelen of het nachtleven wil ervaren: Londen heeft voor iedereen voldoende te bieden. De stad is opgebouwd uit verschillende wijken en iedere wijk heeft haar eigen bezienswaardigheden. Met dit artikel proberen we je alvast een beetje wegwijs te maken zodat je weet waar je tijdens je citytrip naar Londen allemaal naartoe kunt gaan.

City of London

Dit financiële centrum van de stad, ook wel ‘the City’ genoemd, herken je aan haar hoge, nieuwe gebouwen. Doordeweeks zie je vooral zakenlui in deze wijk maar als je van moderne architectuur houdt is het zeker de moeite van een bezoek waard. Daarnaast behelst the City ook het historische hart van de stad. Je kunt hier onder meer St Paul’s Cathedral, de Tower Bridge en de Tower of London bezichtigen. Een wijk vol tegenstellingen dus.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Camden Town

Deze wijk bevindt zich in het noordwesten van Londen en is vooral populair bij jongeren. De beroemdste bezienswaardigheid in deze buurt is Camden Market. Dit is een enorme openluchtmarkt met veel alternatieve en tweedehands kleding, vintage spullen, sieraden en nog veel meer. Ook heeft het een levendig uitgaansleven.

Paddington

Als je aan Paddington denkt denk je waarschijnlijk aan het enorme treinstation dat hier ligt maar deze wijk heeft nog veel meer te bieden. Zo is op Baker Street het Sherlock Holmes museum te bewonderen en mag voor muziekfans een bezoek aan Abbey Road Studios niet ontbreken. Of neem de tube naar Warwick Avenue en loop langs de kanalen in ‘Little Venice’ naar Regent’s Park. Dierenliefhebbers kunnen ook hun hart ophalen in London Zoo, die gelegen is in het noordelijke gedeelte van Regent’s Park.

Notting Hill

Deze wijk is vooral door de gelijknamige film erg bekend geworden en de boekenwinkel uit de film is dan ook een belangrijke toeristische bezienswaardigheid hier. Maar deze wijk heeft nog veel meer te bieden. Een tegenhanger van Camden Town, deze wijk is een mix tussen shabby chic en high end en een van de duurdere wijken van Londen. De architectuur valt meteen op als je deze wijk betreedt; de huizen zijn gebouwd in Victoriaanse bouwstijl en zijn gekleurd in pasteltinten. In de wijk worden ook veel markten georganiseerd, waarvan de Portobello Road Market de bekendste is. Deze trekt wekelijks duizenden bezoekers.

Westminster

Deze wijk vind je in het hart van Londen en is ook de locatie van waarschijnlijk het beroemdste gebouw van Londen: Big Ben. Daarnaast vind je hier ook het Palace of Westminster (het Britse parlement) en Westminster Abbey. Deze indrukwekkende gotische kerk is niet alleen de plaats waar vrijwel alle Engelse vorsten gekroond zijn maar het is ook de laatste rustplaats van vele belangrijke Britten.

West End

De West End staat bekend om haar vele uitgaansgelegenheden. Hier vind je de wereldberoemde theaters waar je een musical of theatervoorstelling kunt zien. Ook ligt Leicester Square in de West End. Op dit plein liggen tal van bioscopen, pubs en clubs. De hippe wijk Soho is ook te vinden in de West End. Ook hier zijn veel clubs te vinden.

Ook overdag is hier echter voldoende te beleven. Zo is een bezoek aan de National Gallery of National Portrait Gallery zeker de moeite waard.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be