Zoek je een leuke stad om met kinderen te bezoeken? Ga eens een dagje naar Brussel. Deze Belgische hoofdstad is meteen ook de grootste stad van het land en er is genoeg te doen. Veel kinderen denken dat het bezoeken van een museum saai is. In Brussel kun je ze overtuigen dat dat absoluut niet het geval is. Bezoek daarom zeker eens deze drie toffe musea.

Sterrenhemel

Eén van de grootste Planetariums in Europa staat in Brussel. Als bezoeker kun je via boeiende tentoonstellingen door het heelal reizen. Je maakt kennis met schitterende verschijningen en bewogen levens van de machtige sterrenhemel. In het Planetarium draait tevens de film ‘The Secret Life of Stars’. Alle geheimen uit het verborgen leven van de sterren worden in deze indrukwekkende film onthuld. Naast ‘The Secret Life of Stars’ zijn er nog tal van andere films te bekijken. Voor kinderen is er een speciaal programma; geschikt voor de leeftijd vanaf vier jaar. Prijzen zijn onder voorbehoud, maar reken op een kaartje van acht euro voor een volwassene. Kinderen betalen zes euro per persoon.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Leuke workshops

Een op en top kindermuseum is het Kindermuseum in Elsene. Hier zijn kinderen de baas. Zij worden door animatoren vermaakt middels diverse voorstellingen. De bedoeling van dit museum is dat kinderen zichzelf en anderen beter leren kennen. Dit is essentieel voor de gevoelens en de ontwikkeling van een kind. Door dit te bewerkstelligen kunnen kinderen in dit museum meedoen aan diverse workshops. Er zijn bijvoorbeeld kookworkshops, theaterworkshops en andere creatieve workshops. De activiteiten zijn al geschikt vanaf de peuterleeftijd. Peuters mogen ook gratis het museum bezoeken. Kinderen en volwassenen betalen 8,50 euro voor een kaartje. De prijsinformatie is indicatief en daarom is het verstandig om van tevoren altijd even de website van het museum te raadplegen.

Brussel museum

Diverse kunstvormen

Om kinderen kennis te laten maken met een rijke collectie kunst uit de hele wereld kun je het beste met ze naar Bozar gaan; het Paleis voor Schone Kunsten. De mooie oude hal mag je gratis bekijken. Toch is het de moeite waard om een kaartje te kopen. Op die manier kun je met het hele gezin het museum verkennen. Vaak zijn er bijzondere exposities, maar ook muziek- en filmliefhebbers kunnen hun hart ophalen. Extra leuk voor kinderen zijn de Bozar Studios. Hier kunnen zij aan de slag met allerlei kunstvormen en bijvoorbeeld leren schilderen of fotograferen. Omdat dit museum steeds een wisselende agenda heeft, is het raadzaam de website te raadplegen voor prijsinformatie.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be