1. Bairro Alto

In het centrum van Lissabon vind je de pittoreske wijk Bairro Alto, de bakermat van de Fado. De wijk wordt gekenmerkt door z’n smalle steegjes, steile straten en gezellige pleinen. In het labyrint van kleine straatjes vind je vele kleine cafés en gezellige winkels. Bairro Alto is een eerder alternatieve wijk waar vooral studenten en kunstenaars wonen. Overdag is de sfeer hier rustig, maar ’s avonds komt de wijk echt tot leven. De vele bars en nachtclubs maken van Bairro Alto dé uitgaansbuurt van Lissabon.

2. Catedral Sé

De Sé kathedraal van Lissabon is een mengeling van architectonische stijlen. Ze werd gebouwd door Dom Afonso, de eerste koning van Lisboa in de 12e eeuw op de fundamenten van een oude moskee en heeft de vorm van een Latijns kruis. Vooral de gotische kloostergang, de schatkamer en de gotische kapel zijn meer dan een bezoek waard. Het gebouw is in de loop der eeuwen al vele malen gerestaureerd en overleefde al meerdere aardbevingen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

3. Castelo de Sao Jorge

Het bekendste en meest opvallende kasteel van Lissabon is het Castelo de Sao Jorge. Het kasteel is gevestigd op de hoogste heuvel van de stad van waar je een adembenemend zicht hebt op de Taag. De fundamenten van het kasteel dateren al uit de 6e eeuw na Christus. Op de binnenplaats tref je een mooi plein met enkele verfrissende fonteinen.

4. Elevador de Santa Justa

De Santa Justa-list verbindt de Santa Justa-straat in het centrum van Lissabon met het hoger gelegen Carmoplein. De lift overbrugt een hoogte van 45 meter en volledig uit ijzer opgetrokken. De constructie doet je ongetwijfeld denken aan de Eifeltoren in Parijs. Wanneer je de lift naar boven neemt heb je van op het 32 meter hoge platform een fantastisch uitzicht op het Rossio-plein. Als klap op de vuurpijl is op het hoogste punt van de lift een café gevestigd. Hier kan je rustig genieten van het prachtige uitzicht over de stad.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be