Zoek je een weekendje weg in het buitenland, maar wil je niet al te ver reizen? Aken is een prima bestemming. Deze prachtige stad heeft veel mooie bezienswaardigheden en voor de wandelliefhebbers is er een fraaie stadswandeling. Tijdens deze twee uur durende wandeling zie je het mooiste van de stad. Nabij Aken ligt ook de Eifel; een mooi gebied om tevens te bezoeken. Volop mogelijkheden dus in deze Duitse stad.

Stukje geschiedenis

Aachen/Aken

Karel de Grote speelt een grote rol in de geschiedenis van de stad Aken. Al in de tweede helft van de achtste eeuw bezorgde hij de stad een grote uitstraling. Vanaf dat moment ontstaan er steeds meer gebouwen, standbeelden en tal van andere bezienswaardigheden die aan hem gelinkt zijn. Ook in de Dom vind je sporen van Karel de Grote. Je ziet er onder andere zijn troon, relikwieën en het Karelschrijn. Hij ligt hier zelfs begraven. Als je meegaat met de stadswandeling kom je automatisch langs bijna alle bezienswaardigheden die een link met hem hebben. In het stadsmuseum van Aken is er tevens ruim aandacht voor Karel de Grote.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Winkels, musea en geneeskrachtige bronnen

Toch is het niet alleen Karel de Grote wat Aken te bieden heeft. De stadskern is opmerkelijk mooi om te zien. Er staan fraaie historische gebouwen en er zijn keurige winkelstraten en hippe shoppingcentra. Tevens zijn er tal van musea te bezoeken. Bijvoorbeeld het Internationales Zeitungsmuseum, het Centre Charlemagne of het Couven Museum. Vergeet zeker ook niet een bezoek te brengen aan de geneeskrachtige bronnen. Het warme water zit boordevol waardevolle mineralen. Deze zijn goed tegen veel kwalen.

Stadhuis Aken

Op de Markt staat het stadhuis, en het is mogelijk daar een bezoek aan te brengen. Het gebouw staat tegenover de Dom en heeft een rijk versierde voorgevel. Je ziet onder andere beelden van Duitse koningen en keizers, maar ook wapenschilden. Eenmaal binnen kun je een kijkje nemen in diverse mooie zalen. De Rijkszaal, gebouwd in 1330, heeft bijvoorbeeld prachtige grote fresco’s. Tevens kun je er genieten van een fraai uitzicht over het Domcomplex.

Drielandenpunt

Als je voor de stadswandeling naar Aken komt, plan dan ook een bezoekje aan het drielandenpunt in. Altijd leuk om de grens met Nederland, België en Duitsland op één plek te zien. Het is maar vijftien minuten rijden vanaf Aken en aldaar kun je ook nog een aantal leuke activiteiten doen. Er is een labyrint en een uitkijktoren. Tevens kun je in deze omgeving óók prachtig wandelen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be