Bulgarije is een land in het zuidoosten van Europa. Er wonen iets meer dan 7 miljoen mensen en de hoofdstad is Sofia. De officiële landstaal is Bulgaars en je betaalt er met de lev.

Het klimaat in Bulgarije

In Bulgarije heerst een gematigd landklimaat. De winters zijn er redelijk koud, de zomers warm. Juli en augustus zijn er de warmste maanden met gemiddelde temperaturen rond de 27 graden Celsius. December tot februari zijn dan weer de koudste maanden. Dan kunnen de temperaturen er onder het vriespunt gaan.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Bulgaarse bezienswaardigheden

Pancharevo meer, Bulgarije

Wie in de Bulgaarse hoofdstad Sofia passeert, moet zeker eens in de Alexander Nevski-kathedraal binnenspringen. Die werd in 1892 gebouwd en staat symbool voor de 200.000 soldaten die tijdens de Russisch-Turkse oorlog stierven. Het is een prachtig gebouw waar je niet naast kan kijken.

Op zo’n 1.147 meter hoogte in het Rilagebergte vind je het Rilaklooster. Dit klooster wordt ook wel het ‘klooster met de zebrahuid’ genoemd vanwege haar typische uitstraling. Het werd in 1961 volledig herbouwd nadat het in 1833 verwoest werd door een brand. In 1983 werd het opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het Rilaklooster is ook de begraafplaats van Johannes van Rila, de oprichter van het klooster. Zijn graf is ondertussen uitgegroeid tot een bedevaartsoord voor pelgrims.

Natuurliefhebbers kunnen dan weer in het National park Pirin terecht. Daar kan je verschillende meren, watervallen en pijnboombossen ontdekken. Het park is een kleine 405 vierkante kilometer groot en staat sinds 1962 ook op de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Het Tsaveretsfort in Veliko Tarnovo is een 12de eeuws fort op de flank van een heuvel. Het volledige fort staat niet meer recht, een groot deel is vervallen tot ruïnes. Maar wat er nog van overschiet, is prachtig. Het interieur is geschilderd in een wat modernere stijl, wat voor een leuk contrast zorgt. ’s Avonds kan je er van “The Sound and Light” genieten, een audiovisuele show met lasers waarbij het fort verlicht wordt.

Het Etarmuseum is een openluchtmuseum bij het stadje Gabrovo. Het is zo’n 7 hectare groot en leert je over de Bulgaarse gewoonten en cultuur en over het Bulgaarse vakmanschap. Verspreid over het park vind je verschillende eetkraampjes met traditioneel Bulgaars eten.

Niet zo ver van dit Etarmuseum vind je het Sokolskiklooster. Dit is een orthodox klooster uit 1883 met een prachtige tuin. Middenin die tuin staat een impressionante stenen fontein met 8 kranen. In het jaar 1973 werd het trouwens uitgeroepen tot nationaal monument.

Bulgarije bevat nog meer bezienswaardigheden dan hierboven vermeld staan. Je vindt er in elke hoek wel een nieuw prachtig gebouw of uitzicht. Heb je zin om zelf nieuwe oorden te gaan ontdekken in Bulgarije? Dan kan je hier je vakantie boeken.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be