Als je een paar dagen vrij hebt, en goedkope vliegtickets boekt voor Newcastle, zul je zeker genieten van je citytrip. Newcastle biedt namelijk veel leuke activiteiten voor het hele gezin. Om je alvast wat ideeën te geven hebben we hier een aantal dingen op een rijtje gezet.

Naar een voetbalwedstrijd van Newcastle United FC

Newcastle United

Zijn er voetbalfans in je gezin? Dan is dit een hele leuke activiteit. Deze club werd opgericht in 1881, onder een andere naam. De spelers worden ook wel Magpies genoemd. Dit betekend Eksters. Ze spelen in een zwart / wit gestreept tenue, dezelfde kleuren dus als een ekster. Dit tenue zou geluk moeten brengen volgens sommige supporters. Wanneer je ze uitwedstrijd spelen, is dit in een lichtblauw tenue sinds 2007.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Kijk voor je citytrip naar Newcastle of er toevallig een wedstrijd plaatsvindt, en of er nog kaartjes zijn voor het stadion met zo’n 50.000 plaatsen.

Naar de film

Spreekt iedereen goed Engels? Dan is het leuk om naar de bioscoop te gaan tijdens je verblijf. Vooral wanneer het een paar uur flink regent is het heerlijk om in de warme en droge bioscoop te gaan zitten met een bak popcorn. Tyneside Cinema opende in 1937 als nieuwstheater.

Naast films is er ook een uitgebreid artistiek programma qua tentoonstellingen en diverse evenementen omtrent de filmkunst en andere soorten kunst. Er wordt regelmatig iets georganiseerd voor jong en oud, maar ook voor alle lagen van de bevolking.

Misschien is het dus mogelijk om één van deze evenementen bij te wonen, en je even tussen de locals te mengen. Kijk ook eens of er iets te doen is in de creatieve ruimte tegenover het hoofdgebouw. Deze ruimte is speciaal gericht op jongeren van 8 tot 24 jaar oud. Zo kunnen je kinderen (of jijzelf als je met vrienden gaat), misschien wel aan één van de leuke activiteiten meedoen.

Theatre Royal

Dit theater werd al in 1788 geopend, en werd al snel één van de belangrijkste theaters in het land. In 1837 verhuisde het theater, dus het gebouw dat je vandaag de dag kunt bezoeken is niet meer hetzelfde als bij de opening van het theater.

Benieuwd wat er op dit moment te zien is in het theater? Kijk dan op deze website. Koop je kaartjes wel vooraf, want sommige voorstellingen zijn al snel uitverkocht. Natuurlijk kun je ook op de dag zelf kijken of er nog kaartjes zijn, maar helaas heb je dan geen garantie dat je ook echt nog een plaatsje hebt.

Geen theater fan? Ga dan sowieso toch even kijken bij de prachtige gevel. Ook ‘s nachts is deze vaak erg mooi verlicht. Als je toch besluit naar een voorstelling te gaan kijken, zul je verbaasd zijn van de mooie binnenkant. Er hangen dan tegenwoordig wel moderne lampen en schermen, maar die ouderwetse warme sfeer is nog zeker niet verdreven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be