Ben je op zoek naar een nieuwe stad om te ontdekken, dan moet je beslist Sofia op je shortlist zetten. De hoofdstad van Bulgarije biedt je een hoop diversiteit. Sofia is levendig, veelzijdig en in alle facetten zeer betaalbaar. Je kunt er heerlijk goedkoop eten en drinken en ook aan je overnachting zul je minder geld kwijt zijn dan je van de meeste steden gewend bent. Hier komen onze tips.

Ontdek de keuken

Ben jij bekend met de Bulgaarse keuken? Waarschijnlijk niet. Dit geldt voor veel mensen. Natuurlijk kun je in een grote stad als Sofia terecht voor de internationale keuken, maar is het niet veel leuker om lokale gerechten te proberen? Maak kennis met de heerlijke Balkankeuken, met invloeden uit Slavische landen, Turkije en Griekenland. Bulgarije is een echt zuivelland. Het staat bekend om zijn yoghurt en kazen. Zuivel wordt dan ook in veel gerechten gebruikt. De keuken is sterk op groente georiënteerd: je kunt veel lekkere salades en soepen krijgen, maar een goed stuk vlees behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Bulgaarse wijn moet je ook absoluut proberen. Bulgarije is een ondergewaardeerd wijnland.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ga op kerkentocht

Vind jij het interessant om in het buitenland kerken te bekijken, dan kun je in Sofia je hart ophalen. Sofia kent Christelijke, Joodse en Islamitische invloeden, dus door de gehele stad vind je prachtige kerken, synagogen en moskeeën. Een absoluut hoogtepunt is de stokoude, 4de eeuwse Sint Joriskerk.

Feesten tot vroeg in de ochtend

Qua uitgaan kan Sofia zich moeiteloos meten met de gevestigde namen. Hoewel je ook absoluut diverse luxe lounges en clubs kunt vinden, is het vooral de party scene die domineert. Vroeg op de avond is het al feest in alle cafés en wanneer de klok naar middernacht kruipt, verplaatsen mensen zich naar de nachtclubs. Hier kun je feesten tot vroeg in de ochtend. Entree en drank zijn over het algemeen zeer goedkoop.

Doe je liever rustig aan en kijk je wat verder dan de grote straten, dan vind je in Sofia ook veel charmante cafés waar Bulgaarse volksmuziek wordt gespeeld. Dit moet je echt een keer hebben meegemaakt.

Ook accommodatie is zeer betaalbaar

In de stad vind je meer dan genoeg moderne accommodatie. Hotels zijn er in alle soorten en maten. De prijzen liggen stukken lager dan in westelijke Europese hoofdsteden. Daar kun je mooi je voordeel mee doen. Ook luxe hotels zijn beter betaalbaar. Vanzelfsprekend zijn de echt chique hotels ook hier duur, maar als er een stad is waar je een keer los kunt gaan met vijfsterren luxe, dan is het hier wel.

Vliegen is de beste optie

Sofia is te ver weg om met de auto te doen, tenzij je er langere tijd wil verblijven. Vliegen is de beste optie. Vanaf Schiphol of Brussel gaan er wekelijks vluchten naar de luchthaven van Sofia, die op slechts 10 kilometer van de stad ligt. Vanaf het vliegveld ben je met het openbaar vervoer zo bij je hotel.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be