Koninklijk Paleis

Koninklijk Paleis

Je kan een rondleiding van 2 uur doen in het Koninklijk Paleis (Palacio Real). Het paleis is één van de grootste van Europa. Omdat het paleis wel 2800 kamers telt is 2 uur te kort om alles te zien. Tijdens de rondleiding zie je een aantal indrukwekkende kamers: de troonzaal, de gala-eetzaal, de Koninklijke Bibliotheek, de Arméria Real en de Koninklijke apotheek. In de koninklijke bibliotheek ligt zelfs nog het eerste exemplaar van Don Quichot en in de Arméria Real zie je oude wapens, legeruitrustingen en martelwerktuigen uit de middeleeuwen.

Tips:

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Calle Bailén, s/n
28071 Madrid, Spanje
Web
http://www.patrimonionacional.es/real-sitio/palacios/6039

 

El Retiro

El Retiro

Tijd om te ontspannen! Achter het Prado Museum ligt het populairste park van de stad, El Retiro. Dit park is bijna volledig in Franse stijl aangelegd met onder andere een rozentuin en heel wat beelden. Op zondag bezoeken de Madrilenen dit park om er te ontspannen. Je kan er wandelen, straatartiesten bekijken of een spelletje jeu de boules spelen.
Centraal in het park ligt een groot meer waar je roeibootjes kan huren. Naast het meer staat een zuilengalerij.

Tips in het park:

  • Het legermuseum (Museo del Ejército)
  • Cason del Buen Retiro: hier kan je schilderijen uit de 19e en 20e eeuw gaan bekijken.
  • Palacio de Cristal: oorspronkelijk bedoeld om tropische planten uit te stallen, maar tegenwoordig een tentoonstellingsruimte
  • Palacio de Velázquez: ook dit is een tentoonstellingsruimte.
Adres
Plaza de la Independencia, 7
28001 Madrid, Spanje

 

Faro de Madrid

Faro de Madrid

Wil je een mooi overzicht over de stad? Dan is het Faro de Madrid dé plaats waar je moet zijn. De Faro is een toren van 92 meter hoog en een mooi staaltje van moderne architectuur. De toren werd ontworpen door Perez Arroyo en staat buiten het centrum van Madrid.

De lift brengt je naar het uitkijkplatform, vanwaar je een adembenemend uitzicht hebt over de stad. Om je gemakkelijk te kunnen oriënteren, volstaat het om naar de vloer te kijken. Daar staat immers aangegeven waar de belangrijkste attracties zich bevinden. Tip: bezoek de Faro op een heldere dag, dan kan je zelfs tot bijna 100 km ver de bergtoppen van de Guadarramas zien.

Adres
Av de los Reyes Catolicos, s/n
28040 Madrid, Spanje

 

La Cibeles

La Cibeles

Een van de mooiste pleinen in Madrid is het Plaza de la Cibeles. Op het plein staat de fontein La Cibeles, dit is een voorstelling van de godin van de vruchtbaarheid. De godin wordt op een strijdwagen voortgetrokken door 2 leeuwen.

Wat het plein zeker ook zo mooi maakt, zijn de gebouwen rondom het plein:

  • Het Palacio de Communicaciones, in de volksmond ‘de bruidstaart’: in dit gebouw is een post- en telegraafmuseum.
  • Het hoofdkwartier van de Spaanse Bank: in deze bank wordt het goud 30 meter onder grond in een kelder bewaard.
  • Het barokke Palacio de Linares: dit staat aan de oostkant van het plein, het werd eind 19e eeuw gebouwd door een schatrijke bankier.
Adres
Plaza de Cibeles‎
28014 Madrid, Spanje

 

Bernabéu Stadion

Bernabéu Stadion

Voetbalfan? Breng dan zeker eens een bezoekje aan het stadion van Real Madrid. Tijdens je rondleiding begin je met het dak vanwaar je een panoramisch zicht hebt op het speelveld, daarna bezoek je de Presidential Box, kleedkamers, spelerstunnel, de bank en als mooie afsluiter mag je dan zelf het veld betreden.

Tip: neem een rondleiding in dit prachtige stadion

Adres
Av de Concha Espina, 1, 28036 Madrid, Spanje ‎
Web
http://www.realmadrid.com/

 

Plaza Mayor

Plaza Mayor

In het hart van de stad ligt het plein Plaza Mayor. Het plein is in vergelijking met de drukke stad erg rustig omdat er geen gemotoriseerd verkeer toegestaan is.

Plaza Mayor heeft 3 branden doorstaan waarbij het telkens tot de grond toe afbrandde. De architect Juan de Villanueva liet het plein volledig heropbouwen na de laatste brand. Rondom het plein zie je zuilengalerijen, winkels, restaurants en bars en op het plein zijn er dagelijks straatmuzikanten en portrettekenaars aan het werk.

Tip: zondagmorgen is er altijd een postzegel- en muntenmarkt en rond Kersttijd is er een grote kerstmarkt.

Adres
Plaza Mayor
28012 Madrid, Spanje

 

Plaza Puerta del Sol

Plaza Puerta del Sol

Plaza del Sol is een van de meest bruisende pleinen van Madrid. De naam van het plein verwijst naar de poort die in de middeleeuwen aan de oostelijke kant van het plein stond.

Op het plein staan 2 beelden: een standbeeld van koning Carlos III en een standbeeld van een beer die snoept van een fruitboom. Koning Carlos III kijkt naar het voormalige hoofdpostkantoor (Casa de Correos), een erg mooi gebouw met rode bakstenen.
Tip: als je op oudejaarsavond in Madrid bent, ga dan zeker naar Plaza del Sol. Heel wat mensen komen op die dag naar het plein om er af te tellen tot middernacht. Na middernacht eet iedereen dan 12 druiven, dit zou geluk moeten brengen voor het nieuwe jaar. Natuurlijk hoort daarbij ook de Spaanse champagne, cava.

Adres
Calla Montera, 7-9
28013 Madrid, Spanje

 

Alles zien met korting

Wil je echt alles zien van de stad, koop dan de “Madrid Pass”: dit is de officiële toeristenkaart van Madrid. Met prijzen tussen 18,50 en 40 euro (afhankelijk van de duur van je verblijf) kun je reizen met het openbaar vervoer, krijg je voorrangstoegang bij diverse musea en kun je profiteren van mooie kortingen. Echt een goed idee dus!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be