Als je in de gelegenheid bent om eens de Marokkaanse stad Marrakech te bezoeken, dan moet je die kans zeker niet aan je voorbij laten gaan. Marrakech wordt de Koningsstad genoemd en dat is niet zonder reden. Een bezoek aan Marrakech kan overweldigend zijn. Je komt in aanraking met de traditionele Marokkaanse cultuur, een schitterende oude stad en veel verborgen schatten. Omdat er in Marrakech zoveel te ontdekken valt geven we je een overzicht van wat je allemaal voor moois op een dag zou kunnen zien.

Begin je dag rustig!

Zoals gezegd: in Marrakech is veel te ontdekken dus er staat je een overweldigende dag te wachten. Laten we die dag rustig beginnen in het nieuwe gedeelte van de stad. Hier vind je westers georiënteerde restaurants en moderne winkelketens. Neem een kop koffie, geniet van je typisch Marokkaans ontbijt en bereid je in alle rust voor op een reeks van bijzondere ervaringen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het is al vroeg warm en er volgt nog een lange dag. Daarom zou je naar de oude stad kunnen lopen, maar je kunt ook een taxi pakken. Je wilt in ieder geval uitkomen bij Bab Agnaou; een schitterende oude stadspoort die het begin vormt van je ontdekking van het oude Marrakech.

Beleef de Marokkaanse Droom in het Bahia paleis

Een van de mooiste bezienswaardigheden in Marrakech is het Bahia paleis. Dit paleis is in de negentiende eeuw gebouwd en is ongeveer 8 hectare groot. In het paleis tref je een groot aantal binnentuinen. Om van de ene tuin in de andere tuin te komen moet je door schitterend gedecoreerde gangen lopen. Wanneer je in dit paleis bent zal je merken dat geen enkel onderdeel van dit paleis niet versierd is. Alles is werkelijk waar even mooi.

Het paleis wordt nog mooier als je je realiseert dat dit ooit van een slaaf was die zich opwerkte tot een zeer hoge ambtenaar. Uiteindelijk wist deze slaaf het zo ver te schoppen dat hij dit paleis kon laten bouwen. Zo zie je maar, hard werken (en een beetje geluk) kan zeker lonen!

Breng een bezoek aan de Koutoubia-moskee

De grootste moskee van Marrakech is de Koutoubia moskee. De bouw van de moskee begon rond 1150. De minaret die bij deze moskee hoort is 69 meter hoog. De moskee heeft een imposante uitstraling en een bezoek aan deze moskee is dan ook zeker de moeite waard. Let er wel op dat je bij een bezoek aan de moskee gepaste kleding draagt.

Shoppen in de souks

Marrakech souk

Als je op zoek bent naar een leuk aandenken aan je bezoek aan Marrakech dan moet je zeker gaan shoppen in de souks. Souks zijn ‘groepen’ van heel veel kleine winkeltjes, waar van alles wordt verkocht. Deze winkeltjes staan allemaal tegen elkaar in smalle straatjes. Je hebt hier vast wel eens foto’s van gezien.

Ook als je niet per sé op zoek bent naar souvenirs doe je er goed aan om hier toch even te gaan kijken. Je komt dan helemaal in aanraking met de drukke, Marokkaanse cultuur. Na een bezoek aan de souks zou je kunnen gaan eten op het plein Djemaa el Fna. Hier vind je veel betaalbaar voedsel. Als je hier blijft hangen tot de schemering valt dan heb je ook nog eens een prachtige avond, omdat hier ’s avonds veel voorstellingen gegeven worden.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be