Ben jij klaar om de magische wereld van Mickey, Mini, Goofy, Donald en nog heel veel meer van onze jeugdhelden in te stappen? Disneyland Parijs biedt jou de kans dat te doen. Of je nu komt voor de oudgedienden zoals Mickey Mouse, of als je meer een fan bent van de nieuwere toevoegingen aan de Disneyfamilie, ze zijn er allemaal. Het park is wel erg groot dus het is goed een plan te hebben, wij helpen je daarbij.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Over het park

Eerst even een klein stukje geschiedenis over dit sprookjesland. Disneyland Park was het tweede park dat geopend werd na het originele park in Florida, Amerika. Het park opende de deuren in 1992. Sinds 2002 bestaat het park eigenlijk uit twee attractieparken. Het gaat hier dan om het Disneyland Park en Walt Disney Studios. Tussen de twee parken ligt het Disney Village met winkels en veel entertainment.

Ga je naar het Disneyland Park, dan kan je kiezen uit vijf gebieden. Deze zijn Adventureland, Frontierland, Discoveryland, Fantasyland en Main Street USA. In het midden van de vijf gebieden ligt het iconische kasteel van Doornroosje. Het Walt Disney Studios park bestaat uit vier gebieden, namelijk de Front Lot, de Toon Studio, de Production Courtyard en de Backlot.

De gebieden van het Disneyland Park

Disneyland Parijs

Main Street USA is de straat die je inloopt, na de hoofdingang van het Disneyland Park te zijn doorgelopen. Deze is aangekleed als de hoofdstraat van een typisch Amerikaans dorpje.

In Frontierland ben je terechtgekomen in een oud mijnstadje uit het Wilde Westen. Dit zie je aan het rotsige land en de typische gebouwen. In Frontierland vind je ook Thunder Mountain, een achtbaan die is uitgevoerd als mijntrein. In Adventureland word je meegenomen naar het
Caribische gebied, Afrika en India. Hier staat ook de attractie die de Pirates of the Caribbean films inspireerde. Ook de achtbaan die gebaseerd werd op de film Indiana Jones and the Temple of Doom staat hier. In Fantasyland kan je een ritje maken in de welbekende theekopjes van de Mad Hatter uit Alice in Wonderland. Ga je naar Discoveryland, dan kom je de meest populaire attractie van het park tegen, namelijk de Star Wars Hyperspace Mountain achtbaan.

De gebieden van het Walt Disney Studios Park

Als je binnenkomt loop je het Front lot op. Dit gebied is gestileerd naar de Disney Bros. Studios in Hollywood. In Toon Studio kan je een rit nemen in een achtbaan met het Finding Nemo thema of in de Ratatouille achtbaan. Ook kan je in dit gebied Buzz Lightyear of de geest uit Aladdin tegenkomen.

Het leukste deel van de Backlot is de auto stunt show, waar stunts die je in films ziet worden uitgelegd. Loop je door naar de Production Yard dan word je meegenomen in de productie van een film. Hier kan je ook jezelf de stuipen op het lijf jagen in de Tower of Terror Freefall.

Koop hier je tickets vooraf met korting en ga dan op bezoek in dit uitgebreide Disneyland pretpark. Het is zeker de moeite waard.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be