Düsseldorf is een goede plek voor een hippe citytrip. In deze stad komen kunst, mode, architectuur en ontspanning bij elkaar. Vooral voor de bierliefhebbers is deze stad een must-go. Je drinkt hier namelijk het enige echte Altbier! Een paar redenen waarom deze stad zo populair is lees je hier.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Düsseldorf houdt van kunst!

Aan alles in Düsseldorf merk je dat dit een artistieke stad is. Niet alleen in schilderijen en in kunstgaleries, maar ook in muzikale helden. De elektrogroepen Kraftwerk en Propaganda ontstonden hier bijvoorbeeld. In de stad vind je ook de bekende Kunstacademie en nog tientallen musea en meer dan 100 kunstgaleries.

In de stad zelf vind je ook veel streetart. Geen kansloos gekrabbel op de muur, maar echte kunst. In Düsseldorf is er zelfs een gids die je kan helpen om de mooiste urban art te vinden,. Zijn naam is Klaus Rosskothen. Tijdens een wandeling met Klaus kom je erachter hoe levendig de streetart echt is in de stad.

Hier vind je de langste bar van Europa

Düsseldorf is ook de stad van het typische Altbier. Dat is een amberkleurig biertje, dat met hoge gisting is gemaakt. Het wordt door brouwerijen in de hele stad gemaakt.

De horeca-uitbaters weten het bier goed te verkopen door terrassen buiten te zetten. Die staan er niet alleen in de zomer, maar ook in de winter. Ook bij vervelend weer kun je buiten gewoon je pintje op straat opdrinken.

Door de 300 bars en nachtclubs en de aaneenschakeling van de talloze terrasjes, weet men het zeker: Düsseldorf heeft de langste bar van Europa. Een goede tip voor als je bier zit te drinken en wel even genoeg hebt gehad: leg een bierkaartje bovenop je glas. Anders wordt je glas zo weer bijgevuld.

Dusseldorf, Germany

Stad van de mode

Gek op mode? Dan kun je je prima vermaken op de luxueuze Königsallee. De Duitsers noemen dit ook wel eens ‘Koö’. Als je wilt shoppen moet je flink je spaarpot omkeren, want dit is de straat met de duurste merken. Hiervind je Gucci, Chanel, Cartiers, Marc Jacobs, Prada en andere luxe merken.

Volgens Napoleon was Düsseldorf een soort van Klein-Parijs en we snappen nu wel waarom. Hij had het over de architectuur, maar wij zien vooral de link met de hoge prijzen en de talloze winkels. Even verderop in de straat vind je ook Köe-Bogen. In dit gebouw zijn bijvoorbeeld Apple, Porsche Design en Tesla gehuisvest.

Relaxen langs de Rijn

Als je een beetje tot rust wilt komen, kun je relaxen langs de rijn. Je loopt dan op de Rijnoeverpromenade, waar je geen last van auto’s zult hebben. De promenade is namelijk autovrij. Vooral op zonnige dagen is het echt genieten. Op deze route loop je van de Altstadt naar de populaire wijk Medienhafen of naar Rheinturm.

Vanaf de Rijnoeverpromenade kun je ook een boottochtje maken. Een terrasje meepikken kun je er ook prima: er zijn genoeg terrassen in de buurt. En anders kun je altijd nog van het uitzicht genieten.

Lees ook: Wat zijn de voordelen van de DüsseldorfCard

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be