Brugge is een heel romantische stad. Je kunt hier genoeg doen als stelletje. Loop hand in hand door de straten en bewonder de gebouwen in de stad. Maak een boottochtje en ontdek wat Brugge allemaal te bieden heeft. Het Venetië van België heeft zijn bijnaam met recht verdiend. Een paar tips voor een romantische citytrip naar deze stad lees je hier.

Een romantische boottocht door Brugge

Boottocht Brugge

Niets is romantischer dan een boottochtje. Vaar een stukje door Brugge en geniet vanaf het water van deze prachtige stad. Je bent in de boot ongeveer een half uurtje onderweg. Houd er wel rekening mee dat in de zomer wel meer stelletjes het idee hebben een boottochtje te maken, waardoor het erg druk kan worden.

In de winter kan het wat lastig zijn om uit te vinden wanneer de boten vertrekken, maar als je het eenmaal hebt uitgezocht moet je zeker een tripje boeken. Een romantische boottocht door Brugge is namelijk een absolute must-do.

Een stadswandeling

Loop hand in hand door de stad. Er is zoveel moois te ontdekken. Je hoeft niet echt een reden te hebben om op pad te gaan. Neem vooral geen kaart en geen aanwijzingen mee, zodat je optimaal kunt genieten van alle verborgen steegjes en straatjes. Lokale koffietentjes zijn er ook genoeg, dus samen een goede kop koffie drinken is een mooie tussentijdse stop.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Gratis: Ontdek hier onze gratis cityguides!

Als we een kleine tip mogen geven: gebruik de Grote Markt als startpunt, maar loop er steeds verder van weg. Je komt dan namelijk veel geheime en mooie plekjes tegen.

Bewonder de gebouwen

Natuurlijk wil je de gebouwen ook van binnen zien. Brugge is mooi van buiten, maar bijvoorbeeld de Basiliek van het Heilige Bloed moet je echt eens van binnen hebben gezien. Nog een goede tip: de Belforttoren. Dit is een middeleeuwse wachttoren, waar je een fantastisch uitzicht over de grote markt krijgt.

Zoek je inspiratie voor een citytrip of weekend weg?
Ontdek de leukste bestemmingen wekelijks in je mailbox. Mis dit niet.
Ja, ik wil de leukste bestemmingen wekelijks per email ontvangen!

Rozenhoedkaai

Een echte toeristenfoto met z’n tweetjes maak je op de Rozenhoedkaai. Dit is echt een betoverende plek. Het maakt niet uit of het nu regent of dat de zon schijnt, of dat het zomer of winter is. De Rozenhoedkaai straalt klasse uit en je staat hier echt even stil bij wat voor bijzondere stad Brugge nu eigenlijk echt is. Een prima plek om wat foto’s voor thuis of voor Instagram te maken.

Romantisch uit eten

Aan het eind van een romantische tour door de stad kun je het best lekker uit eten gaan. In Brugge betaal je daar meestal wel de hoofdprijs voor, dus daarom een tip van ons: vermijd de Grote Markt. De restaurants worden steeds goedkoper en knusser als je verder weggaat van de Grote Markt. Goede mosselen kun je bijvoorbeeld eten bij de Mosselkelder of Poules Moules.

Bij België denk je ook aan chocolade, wafels, bier, frietjes en mosselen. Brugge heeft het allemaal. Stelletjes die een beetje willen snoepen, kunnen het best het Choco-Story museum bezoeken. Daar leer je alles over de geschiedenis van de Belgische chocolade en uiteraard mag je ook proeven.

Vond je dit interessant? Voor meer inspiratie en tips schijf je in op de wekelijks Citytrip.be nieuwsbrief → Ja, ik wil meer leuke bestemmingen ontdekken!