Als je bent uitgekeken op de ‘standaard’ Spaanse steden en eens iets nieuws wil zien, of omdat je toch in de buurt bent, en toch wel nieuwsgierig bent, is het aan te raden om eens een dagje door te brengen in Granada. Deze grote stad in de regio Andalusië barst van de historie en is de plek waar de drukst bezochte bezienswaardigheid van Spanje te vinden valt: de Alhambra. Hieronder vind je een mogelijk programma voor je dagje in Granada.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Ochtend

Een mooie plek om je dag af te trappen vind je aan het Plaza de Bib-Rambla. Dit plein ligt lekker centraal in de stad en biedt naast mooie plaatjes ook een ideaal uitgangspunt om je route door de stad te beginnen. Vanaf het plein loop je naar het stadhuis. Vooral de binnenplaats van dit gebouw, waarin de gemeenteraad haar ambt uitoefent, is zeker het bezoeken waard.

Na het stadhuis loop je richting de wijk Albaicín. In deze historische wijk loop je door de kriskras weggetjes naar het Alhambra toe. Eenmaal bij het Alhambra aangekomen kun je vele verschillende bezienswaardigheden bezoeken. Het is aan te raden om thuis alvast via het internet een entreeticket voor het Alhambra te kopen, zodat je de eventuele rijen kunt overslaan. Bij binnenkomst kun je eerst het Generalife bezoeken, allerlei verschillende tuinen die samen een prachtig geheel vormen.

Daarna kun je door naar de Nasridische Paleizen, een samenstelling van verschillende gebouwen waar je kunt zien hoe de Moorse architectuur is toegepast. Eenmaal verder kom je ook nog langs het Paleis van Karel V, een Colosseum achtig gebouw vanwege de cirkelvormige binnenplaats, omringd door vele zuilen.

Middag

Alcazabara

Omdat je een tijdje in het Alhambra kan doorbrengen, zal het zo middag zijn. Je kunt dan doorlopen naar de Alcazaba, een verdedigingsfort. Hier heb je een mooi uitzicht over de rest van het Alhambra en de rest van de stad Granada. Vanuit het fort loop je het lange weggetje naar beneden, richting de poort van het Alhambra. Zodra je door de poort heen bent en het park hebt verlaten, kom je in een wirwar van allerlei toeristische winkeltjes die azen op de bezoekers van het park, en die de aandacht lokken met mooie authentieke werkjes. Hier kun je een kijkje nemen voordat je de stad in loopt, op zoek naar een plek voor het diner.

Diner

In het centrum van Granada is de keuze voor het diner enorm. Er zitten vele gevarieerde restaurantjes, van de Spaanse tentjes met visschotels tot Arabische bistro’s. Om iets van jouw gading te vinden, is het dus gewoon een kwestie van door het centrum lopen of eens op de stadskaart kijken. ’s Avonds kun je nog een keer een rondje lopen door bijvoorbeeld Albaicín, om nog een keer een uitzicht te hebben op het Alhambra, maar deze keer verlicht en met een sterren achtergrond, om je dagje Granada mooi af te sluiten.

 

Goedkoop op citytrip naar Granada?

Zin in een stedentrip Granada? Vind een goedkope citytrip in Europa bij Bebsy.be of bij Prijsvrij.be

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be