Rotterdam heeft voor een klein land als Nederland toch de grootste haven van de wereld. Tijdens de wereldhavendagen in Rotterdam, gooien ze de hele boel open en kan jij als bezoeker kennis maken met wat deze stad nou zo geweldig maakt. Op 6, 7 en 8 september vinden deze dagen plaats en je bent verzekerd van een weekend lang aan activiteiten en dingen die er te zien zijn. In het jaar van schrijven (2019) heeft Rotterdam voor de wereldhavendagen alles onderverdeeld in diverse onderwerpen die met de haven te maken hebben.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Voor elke categorie geldt: er zijn activiteiten, demonstraties en excursies te vinden die gerelateerd zijn aan het onderwerp. Het actuele programma is op moment van schrijven nog niet bekend, dus houd daarvoor de website (https://wereldhavendagen.nl) in de gaten.

De Slimme Haven

Een van de onderwerpen van de wereldhavendagen is “De slimme haven”. Aangezien Rotterdam een erg grote haven is, betekent dat ook dat er op een hele grote schaal schepen worden begeleid, containers worden afgeladen, opgeslagen en op verder transport worden gezet, etc. Digitalisering en automatisering speelt hierbij een grote rol en is daarom een mooi onderwerp voor de wereldhavendagen. In het kader van de slimme haven, zijn er excursies en demonstraties te zien. Je krijgt daarbij uitleg hoe het in elkaar zit, hoe er wordt onderzocht en demonstraties van hoe Rotterdam zo efficiënt mogelijk functioneert.

De Veilige Haven

Veel schepen transporteren gevaarlijke stoffen van ver, en schepen zijn natuurlijk ook gewoon dingen die kapot kunnen gaan. Er is daarom een complete afdeling opgezet om de veiligheid van de haven, de mensen en het milieu te kunnen waarborgen. Door begeleiders worden schepen netjes de haven in en uit begeleid en patrouillevaartuigen waarborgen de veiligheid van het water. Tevens vinden er inspecties plaats op ziektes van de goederen of het personeel van de diverse schepen. De koninklijke marine waarborgt de veiligheid van de verschillende handelsroutes.

Rotterdam haven

De Carrière haven

Aangezien er heel veel komt kijken bij de haven van Rotterdam en alle beroepen die er worden uitgevoerd, is carrière ook een onderdeel van de wereldhavendagen. Heel vlak komt het erop neer dat veel bedrijven hun deuren openen, om te vertellen wat ze binnen de haven doen en wat hun verantwoordelijkheden zijn. Bovendien zijn ze altijd geïnteresseerd in stagiaires, mensen voor een deeltijdopleiding of nieuwe werknemers. Hoewel dat misschien niet interessant is, is het altijd leuk om een kijkje in de keuken te nemen bij de kleinste onderdelen van de Rotterdamse haven.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be