Amsterdam is het hele jaar door te bezoeken. Er is namelijk altijd wel iets leuks te doen of te bezichtigen. Het is zelden erg slecht weer in deze regio, maar er zijn uiteraard wel periodes die wat minder fijn zijn voor buitenactiviteiten. Gelukkig zijn er genoeg mogelijkheden om je ook op natte en koude dagen goed te vermaken.

In dit artikel vertellen we je niet alleen over het weer en klimaat in Amsterdam, maar ook over de verschillende activiteiten die interessant zijn afhankelijk van het seizoen en het weer. Zo ga je goed voorbereid op citytrip, en heb je altijd een handige lijst om op terug te vallen wanneer het weer anders is dan je had verwacht.

Amsterdam in de lente bezoeken

In Amsterdam is het heerlijk vertoeven in de lente. De temperaturen beginnen op te lopen, en het zal al regelmatig rond de 20 graden zijn. Je ziet dan ook veel mensen genieten van de eerste warme zonnestralen op een terrasje of in het park. Ook kinderen zullen volop genieten van deze periode, omdat ze heerlijk buiten kunnen spelen zonder dikke jas. Als je met kinderen op citytrip gaat, is het dus zeker leuk om op een zonnige dag een park te bezoeken.

Er zullen wat regenachtige en bewolkte dagen zijn, maar dat mag de pret niet drukken. Op deze dagen kun je een museum of andere overdekte bezienswaardigheid bezoeken. Ook voor kinderen zijn er genoeg leuke dingen te doen, zodat ze zich zeker niet zullen vervelen. Zo is het NEMO museum een echte aanrader.

Omdat veel mensen pas in de zomermaanden vakantie hebben, is het nog redelijk rustig in de lente. Het blijft natuurlijk een druk bewoonde stad, maar er zullen iets minder toeristen zijn dan in juli en augustus. Maak hier gebruik van om minder lang in de rij te staan voor de diverse bezienswaardigheden.

Kledingtips voor de lente: In de ochtend en avond is het nogal fris in de lentemaanden. Neem dus een dunne jas of een vestje mee. Een paraplu kan ook handig van pas komen. 

Amsterdam in de zomer bezoeken

De zomermaanden zijn perfect voor degenen die van de warme zon houden. Ook in Amsterdam is het in de zomer namelijk meestal heel lekker weer. Soms loopt de temperatuur hoog op waardoor iedereen op zoek gaat naar een plaatsje in de schaduw of bij het water. Je kunt zo’n 25 à 30 graden verwachten in juli en augustus.

Op zo’n warme zonnige dag is het heerlijk om een boottrip te maken over de kanalen. In het centrum zijn genoeg bedrijven te vinden waarbij je voor een paar euro een (half)uurtje mag genieten van de boten met gids. Om de drukte te vermijden is het slim om deze tocht in de ochtend te plannen. Hierna heb je nog de hele dag om op een terrasje te lunchen, en te voet de stad te ontdekken.

Het regent niet heel vaak in de zomer, maar toch kun je ook hier af en toe ‘genieten’ van een zomerse bui. 

Kledingtips voor de zomer: Ook in juli en augustus is het soms fris laat op de avond. Neem dus een dun vestje mee.

Amsterdam in de herfst bezoeken

In de herfst in Amsterdam ook prachtig. De bomen in de straten en parken krijgen rode en gele bladeren, de terrasverwarmers gaan aan en de warme chocolademelk staat weer op het menu. Het wordt wel een stuk kouder, vooral in oktober en november. Ook valt er regelmatig een grote bui regen. 

Met een beetje geluk kun je alsnog te voet de stad bezichtigen, zonder nat te regenen. Er zijn namelijk heus nog wel zonnige dagen. Maar we raden je aan om er rekening mee te houden dat je veel binnen moet doen. Dit is dus een fijn seizoen voor museumbezoekers! 

Omdat na de zomer veel mensen weer aan het werk gaan, zullen er minder toeristen te vinden zijn. Hierdoor kun je dus wel wat makkelijker een bezienswaardigheid bezoeken, zonder al te lang in de rij te staan. Ook zijn de boottochten nog fijn, maar dan wel op een zonnige dag met een dun jasje.

Kledingtips voor de herfst: Een paraplu mag eigenlijk niet aan je koffer ontbreken in dit seizoen. Ook dichte schoenen, een dun sjaaltje en een (regen)jas maken van jou een goed voorbereide toerist. 

Amsterdam in de winter bezoeken

Amsterdam winter

In de winter is het koud in Amsterdam, en ook temperaturen onder het vriespunt zijn niet uitgesloten. Er valt regelmatig regen, en soms zelf sneeuw. Het is niet de beste periode voor buitenactiviteiten. Wel kun je in december genieten van de kerstsfeer en de diverse kerstmarkten. De musea en binnenactiviteiten blijven in de winter open, waardoor er alsnog genoeg te beleven en te zien is tijdens je citytrip.

Kledingtips voor de winter: Een dikke winterjas, muts, sjaal en eventueel handschoenen horen zeker bij je winter outfit voor een citytrip naar Amsterdam.