Brussel is de hoofdstad van België, maar als je naar het inwonersaantal kijkt is het lang niet de grootste stad van het land. De gemeente Brussel zelf telt 200.000 inwoners, het totale Brussels Hoofdstedelijk Gewest telt 1,2 miljoen inwoners. Op politiek niveau is het wel de belangrijkste stad, maar niet alleen van België. Ook in Europa is Brussel de belangrijkste stad omdat de Europese Unie hier zetelt. Maar er is meer in Brussel dan politiek. Beleef nieuwe avonturen en bekijk Brussel met andere ogen.

Autoliefhebbers opgelet: Autoworld

Ben je een echte autoliefhebber dan kun je hier je hart ophalen. Autoworld is niet zomaar een automuseum waar je auto’s kunt bekijken, er zijn specifieke zones gemaakt met verschillende thema’s. Zo heb je zone “USA” waar je prachtige Amerikaanse auto’s kunt bewonderen uit de jaren vijftig tot zeventig, of de zone “sport” waar je oude rallyauto’s en F1 auto’s kunt zien. Groot en klein kan zich zelfs laten fotograferen in een formule 1 auto van vroeger. Een zeer leuke activiteit voor jong en oud.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Autoworld Brussel

Op avontuur in het stripboekenmuseum

Ook dit is weer een leuke activiteit om te doen voor kinderen en volwassenen. Het stripboekenmuseum van Brussel staat voor creativiteit met Kuifje en de smurfen die hun grenzen niet kennen. Het museum heeft een aantal permanente tentoonstellingen en tentoonstellingen die een afwisselend programma hebben. Voel je weer even kind, en ga met je gezin mee met de striphelden het avontuur in.

Blijf op het spoor in Trainworld

Het verleden en heden op het spoor, zo kun je Trainworld in een paar woorden omschrijven. Trainworld is in het bezit van de enige bewaarde stoomlocomotief die er nog is in Europa. Ook op het gebied van vervoer is de trein een belangrijke schakel, van brieven tot containers worden vervoerd per trein. In het postrijtuig werd zelfs tussen 1840 tot 1984 de post gesorteerd. Aan het eind van je bezoek aan Trainworld kun je naar de toekomst door plaats te nemen in een eersteklas fauteuil van een hogesnelheidslijn.

Koninklijk Museum van het leger

Bijna alles wat met het leger te maken heeft is te zien in dit museum. Collecties emblemen, wapens, uniformen en nog veel meer. Van middeleeuwse harnassen tot hedendaagse vliegtuigen en pantsers. Er is een gedeelte permanente tentoonstellingen en een gedeelte tijdelijke tentoonstellingen. Het museum heeft ook restauratie ateliers waar elk type voorwerp wordt gerestaureerd met de grootste zorg. Het fysieke verval van onder andere textiel, schilderijen, metaal, vuurwapens, leder maar ook de grote voorwerpen als schepen, tanks en vliegtuigen worden weer opgelapt. In het Sky Café van het museum kun je een drankje drinken of een snack eten, vanaf het terras is de prachtige vliegtuig-verzameling zichtbaar.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be