Op citytrip is het bezoeken van musea bijna vaste prik. Je leert er met één bezoek veel over de stad, de geschiedenis, of bijvoorbeeld belangrijke personages van vroeger. Brussel heeft een groot scala aan musea. Of je nu meer geïnteresseerd bent in de geschiedenis of in stripverhalen: in de Belgische hoofdstad vind je voor beide onderwerpen een eigen museum. Dit zijn de leukste musea in Brussel.

BELvue Museum

In het Belvue Museum leer je meer over de Belgische geschiedenis. Je maakt er kennis met 7 spannende thema’s, waarin je meer leert over de democratie, welvaart, solidariteit, pluralisme, migratie, talen en over Europa. Het zijn de belangrijkste thema’s van het museum.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In het museum is er speciale aandacht voor typisch Belgische topcreaties. Ook kun je kijken naar werken van bekende Belgen als Eddy Merckx en Justine Henin. Je kunt meer dan 200 voorwerpen bezichtigen, die allemaal in België gemaakt zijn. Je hoeft je geen moment te vervelen, want alles wordt op een eigentijdse en originele manier gebracht. Geen klassiek museum, dus.

Jubelparkmuseum

Het Jubelparkmuseum geeft je een inkijkje in de oudste beschavingen en de kunstgeschiedenis. Vooral geschiedenisliefhebbers zullen hier hun hart ophalen: je loopt rond in meer dan 140 zalen. Terwijl je door het museum loopt, krijg je te maken met 4 thema’s: oudheid, sierkunsten, niet-Europese beschavingen en nationale archeologie.

Als je heel effectief te werk wilt gaan, kun je ervoor kiezen om een 90-minuten parcours te nemen. Je wordt dan langs de tien belangrijkste must sees van het museum geleid. Zo krijg je alleen te zien wat je echt moet zien en houd je nog tijd over om andere musea te bezoeken.

Art Nouveau

Horta, Hankar, Cauchie en Blérot doen misschien wel een belletje rinkelen. Of misschien juist niet. In beide gevallen is het een goed idee om het Art Nouveau-museum te bezoeken. Hier leer je meer over deze kunstenaars die de straten van Brussel opfleurden. Vanaf 1890 gingen deze artiesten aan de slag met vernieuwing in de Belgische hoofdstad.

Het museum toont een speciale stijl met gebogen lijnen en arabesken, flora en fauna en kleur en licht. Je maakt er ook kennis met het art deco.

Brussel cultuur

Belgisch Stripcentrum

Urbanus, Wasterlain, Kuifje, wie kent ze niet? Ze zijn allemaal terug te vinden in het Belgisch Stripmuseum. Al meer dan 25 jaar richt dit museum de spotlight op de auteurs en de helden van de zogenaamde ‘Negende Kunst’. Alle belangrijke auteurs en pioniers van het stripverhaal komen voorbij.

Er zijn zowel permanente als tijdelijke tentoonstellingen. Het is meer dan alleen maar kijken, want het museum is heel creatief ingericht. Zo kom je zelfs in een waar avonturenland terecht.

Cacao- en chocolade museum

In Choco-Story Brussels leer je alles over de Belgische chocolade. Waar komt chocolade vandaan? Hoe wordt het gemaakt en wat maakt het zo lekker? Natuurlijk mag je ook proeven en kun je demonstraties van de meester-chocolatier volgen. Je kunt zowel alleen als met een gids naar het museum komen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be