Als je langs de oostkust van Spanje naar beneden rijdt, kom je als eerst het welbekende Barcelona tegen. Het zou je vergeven kunnen worden als je niet verder komt, want Barcelona is een mooie stad. Je zou er echter wel een hele mooie andere stad door missen. Blijf je namelijk de kust volgen in zuidelijke richting, dan kom je uiteindelijk bij Valencia. Deze stad mag eigenlijk ook niet ontbreken wanneer je Spanje bezoekt. We laten je aan de hand van enkele bezienswaardigheden zien waarom jij deze stad moet bezoeken.

Mercado Colón

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Skyline Valencia

Als het gaat om lekker eten en drinken, dan kan je heel veel aan de Spanjaarden overlaten. Genieten wordt ze met de paplepel ingegoten en ze doen het hun hele leven lang. In Valencia is dit niet
anders. Wil je in een prachtige omgeving genieten dan moet je naar de Mercado Colón komen. Dit was ooit een gasfabriek, maar is nu veel meer dan dat. Dit architectonische hoogstandje in Valencia is vandaag de dag gevuld met heerlijke eetkraampjes, gezellige cafés, en winkels waar je lekker kan shoppen.

Puente Calatrava

We hebben je met Mercado Colón al een bezienswaardigheid gegeven die je ook zou kunnen bezoeken om alleen maar de architectuur te bewonderen. De Puente Calatrava is ook zo’n bezienswaardigheid.
Deze boogbrug werd ontworpen door Santiago Calatrava en is in gebruik sinds 1999. De brug geeft je een prachtig uitzicht. Je kijkt hier namelijk erg gemakkelijk uit over de tuinen van Jardin del Turia.

Centre Arqueològic de l’Almoina

Om verder te gaan in architectuur, vind je in dit centrum niet zozeer een bestaand bouwwerk. Het Centre Arqueològic de l’Almoina houdt namelijk de herinnering aan de Visigotische kathedraal, die
hier ooit stond, in leven. Deze kathedraal werd in het jaar 1262 afgebroken om een nieuwe kathedraal te bouwen in de stad. In het centrum vind je opgegraven restanten van die afgebroken kathedraal en leer je meer over het gebouw.

Estación del Norte

In Valencia vind je mogelijk het mooiste treinstation dat je ooit zal zien. Aan de buitenkant is er echter weinig dat je zal laten zien dat Estación del Norte een daadwerkelijk treinstation is. Dit station werd in 1917 gebouwd. Als je aan komt lopen bij het station zal je zien dat het aan de buitenkant eerder oogt als een kasteel, dan het station dat het werkelijk is.

De binnenkant van het station is ook het bekijken waard. Je vindt hier nog oude houten loketten en prachtige mozaïek tegels. Dit is overigens ook een goede plek om jouw sightseeing trip door
Valencia te beginnen. Hier vind je namelijk ook de toeristische dienst. Deze kan je veel informatie over de stad en zijn vele andere bezienswaardigheden geven.

Je ziet het, Valencia heeft veel te bieden. Je kan hier makkelijk een weekendtrip vol maken, of zelfs een week. Hoewel velen eerder voor Barcelona zullen kiezen, is er dus ook genoeg te zeggen voor een citytrip naar Valencia. Daarnaast heb je hier hetzelfde lekkere weer in de zomer, en ook hetzelfde warme zeewater.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be