Het Eifel gebied ligt grotendeels in Duitsland, maar ook een gedeelte in ons land. Het hoogste punt van dit gebied is 747 meter hoog en is de Hohe Acht. Het gebied is de ideale plaats om er even tussenuit te gaan. Je hoeft niet ver te reizen om te kunnen genieten van het mooie natuurgebied en er zijn voldoende bezigheden voor toeristen. Het gebied doet zich perfect voor om mooie wandelingen te maken en zo kan je gelijk de buurt wat meer verkennen!

Daun

Daun is een stad die sinds 700 voor Christus al bewoond is. De Kelten verbleven hier en bouwden een fort op de basaltberg. In Daun vind je een aantal bezienswaardigheden waaronder de kerk en het museum over geologie van de Vulkaaneifel. Vroeger waren er namelijk vulkanen in het gebied, en dit museum kan je hier van alles over leren. Verder heb je hier ook nog het Wild- und Erlebnispark. Dit is een wildpark met zes hectare oppervlakte. Hier kan je lopend doorheen gaan, maar je kunt er ook voor kiezen om met de auto door het park te rijden.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wandeling door Bad-Münstereifel

Bad-Münstereifel is een redelijk toeristische plaats. Veel bezoekers van de stad komen hier om te kuren, maar dit is niet het enige dat ze te bieden hebben. Je kunt ervoor kiezen om een wandeling door de stad te maken en deze dan beter te leren kennen. Zo kan je tijdens de wandeling het Romantisches Haus gaan bezoeken. Dit is een museum waar je meer te weten komt over de geschiedenis van Bad-Münstereifel.

Naast de bezienswaardigheden die je in de stad kunt vinden, zijn er ook nog veel verschillende outletwinkels. Deze zitten gevestigd in oude vakwerkhuizen en andere schitterende panden. Je zult ze vast en zeker wel herkennen als je door de stad aan het wandelen bent.

Huizen Monschau

Monschau

Monschau ligt slechts op vier kilometer van de Belgische grens en heeft bijna 12.000 inwoners. Het is sinds 1996 een luchtkuuroord wat voornamelijk in de zomer toeristen aantrekt. In het centrum vind je cafés, restaurants, souvenir- en kunstwinkeltjes. Hierdoor kan je hier heerlijk ontspannen rondwandelen en jezelf goed vermaken.

In Monschau vind je ook twee kerken, een katholieke en een protestantse. Deze kan je met een wandeling door de stad beide bezoeken. Wat het meest bekende aan de kleine stad is, is het Rotes Haus. Het 250 jaar oude pand werd bewoond door de familie Scheibler. Dit was een rijke familie van wolfabrikanten. De inrichting van de woning is voor een groot deel nog hetzelfde als in de tijd dat het gebouwd werd. Je kunt hier dus echt terug naar het verleden gaan om te kijken hoe de huizen toen werden ingericht. In de kelder werd in eerste instantie nog de wol gewassen en behandeld, maar dit werd later naar een fabriek in Keulen verplaatst. Het Rotes Haus is enkel in de zomer geopend voor bezoekers, want het huis dient nog als buitenverblijf voor de familie.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be