In een deltagebied aan de monding van de rivier de Neva ligt de Russische plaats Sint-Petersburg. Na de hoofdstad Moskou is dit de belangrijkste stad van Rusland. Het is een stad met een rijke geschiedenis en daarom zeer geliefd bij cultuursnuivers. In de regio heerst een mild zeeklimaat en door de ligging van de stad aan zee zijn de winters gematigd en is het er zomers erg aangenaam. Sint-Petersburg is zeker geschikt voor een leuke citytrip. In dit artikel krijg je alvast een klein voorproefje.

Grootste museum van Rusland

Winterpaleis Sint-Petersburg

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Veel mensen noemen Sint-Petersburg het culturele hart van Rusland. In de stad staat de Hermitage; het grootste museum van Rusland. Voor veel pracht en praal moet je bij het Catharinapaleis zijn. Met een parketvloer van 325 meter lang en gouden schilderijen kijk je hier je ogen uit. Tevens bezit dit paleis de grootste balzaal van Europa. De plafondschilderingen zijn adembenemend mooi. Dit paleis trekt de meeste bezoekers in Sint-Petersburg.

Eten en drinken

De Russen zijn gek op een stevig ontbijt. Het liefst ook nog eens lekker uitgebreid. Bij het ontbijt kun je veel brood verwachten, samen met worst, ei, jam en kaas. Wie denkt daar wel een tijdje op te kunnen teren, heeft het mis. In de middag bij de lunch serveren de Russen maar al te graag bliny of oladji. Dit zijn ontzettend lekkere Russische pannenkoeken. Ze hebben een hartige vulling, honing en zure room. Wie van Stroganoff houdt, kan zijn geluk niet op. Dit zul je zeker tegenkomen tijdens je citytrip. Net als kaviaar, welke ook wel het zwarte goud genoemd wordt. Dit gerecht is het meest bekende wat Rusland ooit heeft voortgebracht. Voor wat betreft de dranken zul je je niet verbazen dat de wodka hoog staat aangeschreven. Maar de licht gegiste brooddrank kvas is ook zeker het proberen waard. Dit is een typische Russische drank.

Vervoer

De stad Sint-Petersburg is goed per fiets te verkennen. Er zijn voldoende mogelijkheden om een fiets te huren. Dit kan bijvoorbeeld bij een van de vele fietsenwinkels of bij een hostel. Daarnaast is het handig om van de bus gebruik te maken. Er zijn namelijk plekken waar je niet met de metro kunt komen, maar wel met de bus. Voor een bezoek aan het Catharinapaleis kun je het beste de trein pakken of met de auto gaan.

De mooiste periode voor een citytrip is mei tot en met augustus. Houd er rekening mee dat je een visum nodig hebt als je naar Rusland wilt. Inentingen zijn niet nodig voor dit land.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be