Soms komt het voor dat je langs een stad komt die je eigenlijk wel wil bezichtigen, maar die stad meer had uitgekozen als een soort tussenstop waardoor je er maar een dagje bent. Als je zo’n dagje in Valencia bent, zal je ook denken dat je niet genoeg tijd hebt om alles te zien. Echter zijn er genoeg planningen voor de dag die je kunt volgen om toch zoveel mogelijk bezienswaardigheden mee te pakken. Hier alvast een tip voor een dag fietsen in Valencia.

De mooiste bezienswaardigheden van de stad zijn gek genoeg niet in het centrum te vinden, maar iets verder daarbuiten. In de drooggelegde rivierbedding van de Turia, een oude rivier die in de vorige eeuw nog wel eens voor overlast zorgde door over zijn oevers te stijgen en daardoor is drooggelegd, is een mooi en enorm park aangelegd. Het park heeft een lengte van bijna negen kilometer en slingert als een gifgroene rivier door Valencia. Het heeft daarnaast een groot aanbod van bezienswaardigheden en is daarom uiterst geschikt om een dagje in door te brengen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Met de fiets kun je door het park heen fietsen en wat uitstapjes naar verschillende musea maken. Er zijn twee must-sees waar je je dag mee kunt beginnen.

L´Oceanografic

L´Oceanografic

Het eerste uitstapje wat je kunt maken is naar dit mooie watermuseum, waar je veel verschillende soorten onderwaterleven kunt bewonderen. Het is slim om online alvast een ticket te kopen zodat je de rij kunt overslaan. Zo heb je later meer tijd voor andere dingen.

Binnen zal je overdonderd worden door de bijzondere architectuur van het gebouw. Het is ontworpen door de in Valencia geboren architect Santiago Calatrava. Eenmaal wat verder doorgelopen in het museum kun je ervoor kiezen een rondleiding te nemen, en onder begeleiding van een gids een rondje te maken langs de mooie tuinen waar je allerlei vogels kunt aanschouwen, om vervolgens door te lopen naar de grote bassins waar je door een tunnel die door het aquarium ligt loopt. Zo zwemmen er overal vissen om je heen en is het net alsof je over de bodem van de oceaan loopt.

Museum van wetenschappen

Na de ochtend in het aquarium te hebben doorgebracht kun je doorfietsen naar het museum van de wetenschappen, op zo’n vijf minuten fietsafstand. Hier kun je allerlei wetenschappelijke proefjes doen waardoor je op een interactieve manier de principes van de wetenschap ontdekt, ook geschikt voor kinderen dus! Het nadeel van het museum is dat de meeste proefjes in het Spaans staan uitgelegd; een tolk is dus handig.

Middag

De rest van de middag kun je zelf invullen met het grote aanbod aan musea en bezienswaardigheden.  Of je nou zin hebt om artistieke werken te bewonderen in een museum voor kunst, of liever buiten nog wat activiteiten doet, zoals met een waterfiets op het water van het weer genieten, in het park is van alles mogelijk. Ideaal dus voor je dagje Valencia!  Ook een meerdaagse citytrip naar Valencia is zeker aan te raden.

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be