Egypte is een land in het Midden-Oosten. De oppervlakte is iets groter dan 1 miljoen vierkante kilometer en er wonen meer dan 90 miljoen mensen. De hoofdstad is Caïro en de officiële landstaal is Arabisch. Betalen kan je met de Egyptische pond.

Het klimaat in Egypte

Egypte kent een woestijnklimaat. De zomers zijn er heel heet en de winters redelijk mild. Ondanks de warme temperaturen, kan er doorheen de dag toch nog een serieus temperatuurverschil voorkomen. Het regent hier zo goed als nooit, enkel in het noorden kunnen in de winter soms enkele buien voorkomen. In de periode van april tot oktober stijgen de temperaturen dagelijks boven de 30 graden Celsius.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Enkele bezienswaardigheden en activiteiten

Moskee, Cairo, Egypte

In Egypte kun je heel wat tempels bezoeken. Eén daarvan is de Aboe Simbel. Dit zijn eigenlijk 2 tempels die in de 13de eeuw voor Christus uit een rots gehakt zijn. Ze werden ter bescherming tussen 1964 en 1968 in stukken gezaagd en op een andere plaats opnieuw in elkaar gezet. Deze werken werden door UNESCO en National Geographic uitgevoerd. Ondanks het feit dat ze niet meer volledig hetzelfde zijn als de tempels uit de 13de eeuw voor Christus, is Aboe Simbel zeker de moeite waard om te bezoeken.

Caïro is de hoofdstad van Egypte. Het is één van de grootste steden ter wereld en het oude stadscentrum staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Wie van marktjes houdt, kan zeker hier terecht. Je vindt er namelijk de Khan El-Khalili, de grootste Arabische markt ter wereld. Je bezoekt deze unieke plek best iets later in de namiddag, want ’s ochtends zijn veel winkeltjes nog gesloten. Verder heb je in Caïro ook nog heel wat tempels en musea die een plaatsje op jouw to-dolijst verdienen. In zekere zin valt Caïro te vergelijken met Marrakech.

Iedereen die naar Egypte reist, moet zeker ook naar de Piramiden van Gizeh. Dit zijn de bekendste piramiden in het land. Uiteraard zijn deze ook tot Werelderfgoed benoemd.

De Sinaïberg is een 2285 meter hoge, heilige berg. Het is namelijk de berg waarop God Mozes de Tien Geboden gaf. Aan de voet kan je het Katharinaklooster vinden. Dit is een van de beroemdste kloosters op aarde omdat het de plek is van het Brandende Braamstruik.

Ga ook het graf van Toetanchamon bekijken. Dit graf werd in 1922 ontdekt en is zo goed als ongeschonden gebleven. Hoewel er enkele rovers ooit ingebroken hebben, werd de plaats in uitstekende staat ontdekt. Enkele van de voorwerpen die bij het graf stonden, zijn nu in het Egyptisch Museum in Caïro te bewonderen. Eén daarvan is het beroemde gouden masker van Toetanchamon. Zijn mummie ligt nog steeds in de sarcofaag.

Boek hier je vakantie en ga deze prachtige bouwwerken eens met eigen ogen bekijken. Waar wacht je nog op?

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be