Nederland is één van onze buurlanden en ligt dus in het noordwesten van Europa. De hoofdstad is Amsterdam en de officiële taal is Nederlands. In sommige delen van het land wordt ook Fries, Papiaments en Engels gesproken. Betalen doe je in Nederland met de euro.

Het weer in Nederland

Nederland kent een gematigd zeeklimaat. Hiermee wordt bedoeld dat zowel de zomers als de winters geen extreme temperaturen kennen en dat er het hele jaar door neerslag valt.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De warmste maanden van het jaar zijn mei tot en met september. Dan kan het er rond de 20 graden Celsius worden en dit zijn ook meteen de zonnigste maanden. De koudste maanden zijn december tot en met februari.

Wat valt er te beleven in Amsterdam?

Amsterdam, Nederland

Als je fan bent van marktjes, kan je van maandag tot zaterdag terecht op de Albert Cuypmarkt. Deze rommelmarkt is de grootste van Europa en je kan er alles kopen: van planten en kunst tot eten.

Het Anne Frank Huis is een museum over het leven van Anne Frank en hoe ze met haar familie en kennissen ondergedoken zat tijdens de Tweede Wereldoorlog. Het museum bevindt zich in het originele huis, maar door het grote aantal bezoekers is het niet meer volledig in zijn oorspronkelijke staat. Er zijn heel wat uitbreidingen gebeurd, maar het is en blijft ongelofelijk om te zien.

Ook de plantagebuurt in Amsterdam is zeker een bezoekje waard. Het is een woonwijk waar veel te beleven valt. Dit deel van de stad is veel rustiger dan het echte centrum, dus het is ideaal om een beetje op adem te komen. De vele parken en leuke verborgen cafeetjes maken alles nóg leuker!

En in de rest van Nederland?

Huur een fiets. Nederlanders fietsen graag, dus om Nederland te beleven zoals het echt is, huur je best een tweewieler. Het is goedkoper dan het openbaar vervoer en je kan ermee gaan en staan waar je maar wil. Wat wil je nog meer?

Zaandam is bijvoorbeeld zo’n stad die makkelijk te bezoeken is met de fiets. Er zijn heel wat kerken, musea en andere leuke gebouwen om te bezoeken. Veel gebouwen zien er heel interessant uit door hun unieke vormen en onconventionele uitstraling.

Wie geen zin heeft om te fietsen, kan in Giethoorn met de boot varen. Het hele dorp is verbonden door kanalen en telt bijna 200 pittoreske bruggetjes. Als Venetië dus te ver is, kan je gewoon naar Nederland rijden!

Zin om Nederland en z’n leuke cultuur eens zelf te beleven? Boek hier een last minute.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be