De echte champagne wordt uitsluitend geproduceerd in de Franse champagnestreek. Bezoek deze unieke regio en laat je verleiden door de schitterende omgeving. Natuurlijk hoort het er dan bij om een champagnekelder te bezoeken en een glaasje te proeven.

 

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

1. Reims

De bekendste stad in de Champagnestreek is wellicht Reims. Wanneer je aankomt, zal je in de buurt de vele wijngaarden zeker zien. Toch heeft Reims niet alleen maar champagne te bieden. Je vindt er ook prachtige historische gebouwen, zoals de wereldberoemde Notre-Dame. De kerk werd een aantal keer verwoest, onder andere in 1918, toen vrijwel de hele stad in puin lag. De stad is echter op een schitterende manier weer opgebouwd en zeker de moeite waard. Bezoek de fraaie gotische kathedraal, wandel onder de Romeinse triomfboog door en neem eens een kijkje in de Basilique Saint-Remi. Op zoek naar een leuk hotel in Reims? Bekijk hier de beste aanbiedingen!

 

 

2. Épernay

De historische stad Épernay ligt aan de rivier de Marne en is erg belangrijk als het om champagne gaat. Je vindt hier echt alle druivensoorten die gebruikt worden bij de productie van champagne. Heel bijzonder is de Avenue de Champagne, een straat vol statige huizen. Hier wonen al vele eeuwen champagneproducenten. Wist je dat deze gebouwen speciaal gebouwd werden om indruk te maken op het koningshuis van Frankrijk? Bij Épernay vind je ook een aantal bekende champagnehuizen, zoals Moët & Chandon en Mercier.

3. Troyes

Troyes is de historische hoofdstad van de Champagnestreek. Je weet dus al wel zeker dat je hier veel mooie oude gebouwen gaat zien. De kathedraal St-Pierre-et-St-Paul is absoluut een aanrader. De glas-in-loodramen zorgen voor een adembenemend lichtspel. Ook het Museum voor Moderne Kunst is de moeite van een bezoek waard. In het begin van augustus wordt in de Champagnestreek jaarlijks het ‘Fête du Champagne’ gehouden. Tijdens dit champagnefeest kun je op de verschillende deelnemende locaties champagne proeven. Daarvoor hoef je alleen zelf een glas te kopen. Ook in Troyes wordt dit feest gevierd.

 

4. Langres

Langres is een van de mooiste vestingstadjes van Frankrijk. De originele verdedigingswerken zijn hier nog vrijwel volledig intact. De stadsmuren en de elegante torentjes zijn absoluut het kenmerk van de stad. Je kunt hier prachtig wandelen. Vanaf de omloop heb je namelijk een schitterend uitzicht over de omgeving. Natuurlijk kun je dan rekenen op landschappen vol champagnewijngaarden! Volg je de stadsmuren, dan kun je genieten van een wandeling van zo’n 3,5 km.

5. Châlons-en-Champagne

De stad Châlons-en-Champagne vormt het middelpunt van de regio Champagne-Ardenne. Ook hier zou je alleen voor de historische gebouwen al naartoe reizen. De kathedraal Saint-Etienne en de Notre-Dame-en-Vaux zijn beiden zeer de moeite waard. De gebrandschilderde ramen zullen je de adem benemen. Verder vormt de stad ook een oase van rust. Châlons-en-Champagne staat namelijk ook bekend om zijn schitterende parken. Bezoek bijvoorbeeld het park Le Petit Jard maar eens.

Natuurlijk zijn er nog meer steden en dorpen in de Champagnestreek die de moeite waard zijn. Volg de Route Touristique du Champagne eens om niets te missen van deze regio!

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be