Het mooiste evenement dat je in Milaan kan bezoeken als liefhebber van de Italiaanse mode is de Milan Fashion Week. Dit is een terugkerend evenement dat meestal tweemaal per jaar wordt gehouden in de modehoofdstad van de wereld. De eerste fashion week wordt gehouden in de maand januari of februari, en dan worden de laatste modetrends voor de zomer aan het publiek gepresenteerd. De tweede fashion week in Milaan vindt plaats in de maand september. Tijdens de modeshows in september wordt de wintercollectie geshowd aan de vele fashion liefhebbers.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Op het moment van schrijven (voorjaar 2019) is de eerste fashion week van het jaar dus pas gehouden. Deze stond in het teken van de pas overleden Karl Lagerfeld. Karl Lagerfeld was een Duitse modeontwerper en is jarenlang de creative director van de modemerken Chanel en Fendi geweest. Tijdens de Milan Fashion Week van februari 2019 heeft het Franse modemerk een ode gebracht aan Karl Lagerfeld en samen met vele andere beroemdheden uit de mode-industrie is hij herdacht.

De Milan Fashion Week is ieder jaar weer een grote happening en ook jij als fashion liefhebber hebt de mogelijkheid om de sfeer te proeven in Milaan. Bezoek de stad tijdens de fashion week en maak kennis met de modehoofdstad van Europa!

Dingen die te doen zijn tijdens de Fashion Week

Milan Fashion Week

Het bezoeken van een catwalkshow tijdens de Milan Fashion Week wordt lastig, omdat dit meestal alleen op uitnodiging kan. Als je in Milaan bent dan heb je wel de mogelijkheid om de bekendste modeshows op een groot scherm te volgen. Dit kan op het Piazza San Babila en op het Piazza Gae Aulenti. Hierdoor hoef je niets te missen en kan je op de hoogte blijven van de laatste trends in modeland.

Tijdens de modeweek zijn er wel talloze andere events waar je een bezoekje aan kunt brengen. Het Fashion Film Festival is een gratis filmfestival dat je kunt bezoeken als je leuke mode films wil gaan bekijken. Een ander evenement waar je naartoe kunt gaan is het Milano XL evenement. Je kunt hier kennis maken met de geschiedenis van de Milaanse mode. Er is een ‘bibliotheek’ waar je de speciale stoffen kunt bekijken die gebruikt zijn door de bekende modeontwerpers.

Shoppen in Milaan

Als je tijdens de Milan Fashion Week in de stad aanwezig bent, ga dan ook even een kijkje nemen bij de Quadrilatero d’oro. Dit is de plek waar je de mooiste designer kleding kunt kopen van merken zoals Prada en Dolce & Gabbana. Hou er wel rekening mee dat de kleding en tassen extreem duur zijn. Voor een goedkoper alternatief kun je in dit gebied terecht bij de D-Magazine Outlet. Deze winkel is wel gevestigd in de modewijk, dus je kan wel vertellen dat je jouw kleding hebt gekocht in de bekendste winkelstraat van Milaan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be