Dwergstaat Malta heeft alles in huis voor een geweldige all-inclusive. Het kleine landje in de Middellands Zee is de perfecte bestemming voor stralende zon, helderblauwe zee en romantische stadjes. Tijdens je all-in met verblijf verken je zonder problemen alle drie de eilandjes: Malta, Gozo en Comino.

Valletta

Je kan niet terugkeren van je vakantie op Malta zonder op z’n minst een bezoekje te hebben gebracht aan hoofdstad Valletta. De kleine, gezellige straatjes en eeuwenoude huizen brengen je meteen in vakantiestemming. Je vindt hier een schitterende mix van Engelse, Romeinse en Arabische cultuur. Bezoek er zeker de kathedraal van Sint-Jansco, met zijn prachtige schilderingen, en het fort van Sint-Elmo. Verschiet ook niet als je opeens kanonschoten hoort, want de Maltezen hebben de traditie om op bepaalde uren kanonnen af te vuren. Je kan dat bijvoorbeeld gaan bewonderen in Valletta aan de Upper Barrakka Gardens. Via een trap daal je af naar het museum over de kanonnen en dagelijks om 16u kan je het ritueel daar bijwonen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Vanuit je all-in in St. Paul’s Bay sta je met de boot snel in de hoofdstad om van al deze pracht te genieten. In de gelijknamige baai van St. Paul vind je een zandstrand omgeven door rotsen, met een kleine opening naar de zee. En leuke afwisseling met het zwembad van je hotel.

Mellieha Bay

Haven in Malta

Daarnaast kan je ook een hotel boeken in Mellieha Bay, waar je ook vlak bij het grote zandstrand verblijft. De baai van Mellieha is een populair trekpleister voor toeristen en watersporters. Je kan er op eigen houtje gaan zwemmen en snorkelen, maar het kan ook wat spannender. Je kan hier namelijk een ritje op een jetski boeken, gaan parasailen, suppen, kajakken of op een grote opblaasspeeltuin in zee spelen.

Vanop verschillende locaties in Malta en Gozo kan je bovendien een bootexcursie boeken. Dat is de enige manier om de beroemde Blue Lagoon aan het eiland Comino te bezoeken. Meestal stop je daar om even af te koelen in het water, maar voeren de excursies je ook langs de rest van het eiland of zelfs helemaal rond Gozo. Zo kan je alle unieke rotsformaties, zoals Elephant Rock, bewonderen vanuit de boot.

Victoria

Wie tot slot ook Gozo gaat verkennen, komt sowieso in Victoria terecht. Het is niet alleen de grootste stad van het eiland, maar ook het knooppunt van alle buslijnen. Victoria is enorm gezellig, met kleine pleintjes vol terassen en heel wat smalle en steile straten. Ook hier staat een fort, de Cittadella, bovenop de berg waar dagelijks kanonnen worden afgeschoten. Een bezoekje aan de citadel is in elk geval de moeite waard. Je waant je er meteen in een ander tijdperk terwijl je de ruïnes bezoekt of een kijkje neemt in de oude gevangenis.

Heb je nu zin gekregen in een all-inclusive in het prachtige Malta? Boek dan snel je zon-, zee- en strandvakantie met alles erop en eraan!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be