Cosmo Caixa

Cosmo Caixa

Gebeten door wetenschap? Dan mag een bezoekje aan Cosmo Caixa zeker niet ontbreken! Het voormalige ‘Museum voor Wetenschappen’ werd bij de heropening in 2004 omgedoopt tot ‘Cosmo Caixa’. Het is een natuurhistorisch en wetenschappelijk museum waar ook beleving is aan gekoppeld, kinderen kunnen door middel van experimenten bijleren over natuurkunde. Zo kun je er bijvoorbeeld slangen en spinnen aanraken, maar ook wandelen door een stukje Amazonebos is mogelijk! Het museum telt 5 verdiepingen en is ingedeeld in verschillende ruimtes volgens het thema dat aan bod komt. Ook is er een afdeling over de geschiedenis van de evolutie van het leven op Aarde en planetaire exposities. Wie denkt dat musea saai zijn zal tijdens een bezoekje aan het Cosmo Caixa van het tegendeel bewezen worden!

Adres
Carrer d’Isaac Newton, 26
08022 Barcelona
Web
http://obrasocial.lacaixa.es/nuestroscentros/cosmocaixabarcelona/cosmocaixabarcelona_ca.html
Barcelona International Peace Resource Center

Barcelona International Peace Resource Center

Het oude militaire museum van Barcelona werd sinds 2009 omgedoopt tot het Barcelona International Peace Resource Center. Het museum bevindt zich boven op Montjuïc, de heuvel die uitkijkt op de stad. In het museum vind je een verzameling militaire wapens, kaarten, en andere militaire voorwerpen. Het museum is gevestigd in het oude fort Castell de Montjuïc, wat op zich al een bezoekje waard is. Bovendien heb je vanaf het fort een prachtig uitzicht over Barcelona en de zee.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Carretera de Montjuïc, 66
08038 Barcelona
Web
http://www.bcnpeacecenter.cat
Casa Musea Gaudi

Casa Musea Gaudi

De architectonische meesterwerken van Antoni Gaudi zijn alomtegenwoordig in Barcelona, met de Sagrada Familia als meest opvallende bouwwerk. Het Casa Musea Gaudi is gehuisvest in een door Franscesc Berenguer ontworpen villa waar Gaudi zelf een twintigtal jaar woonde. Het ligt in het door Gaudi getekende park ‘Park Güell’.

Het huis staat vol meubels uit door Gaudi ontworpen huizen en de bibliotheek bevat vele schetsen en studiemateriaal.

Adres
Casa Musea Gaudi
Carretera CARMEL, S/N
08024 Barcelona
Web
http://www.casamuseugaudi.org/
Museu Picasso

Museu Picasso

Pablo Picasso studeerde aan de Barcelonese Academie voor Schone Kunsten en creëerde dus vrij veel werken tijdens zijn jeugdperiode in Barcelona. Een groot deel van de collectie stamt dan ook uit de periode 1895-1904.

In totaal telt het museum 35 zalen verspreid over drie verdiepingen met zowel de vaste tentoonstellingen als tijdelijke exhibities over leven en werk van Pablo Picasso.

Adres
Museu Picasso de Barcelona‎
C/ MONTCADA, 15-23
08003 Barcelona
Web
http://www.museupicasso.bcn.es

Fundacio Joan Miro

Fundacio Joan Miro

Het museum voor de kunstverzameling van beeldend kunstenaar Joan Miró opende zijn deuren in 1975. Het gebouw werd ontworpen door de bevriende architect Josep Lluís Sert en werd in 1988 nog uitgebreid met een nieuwe bibliotheek en twee expositieruimtes.

Binnenin vind je meer dan 10 000 kunstvoorwerpen, het grootste deel werk van Miró zelf, maar ook van kunstenaars zoals Calder, Rothko en Duchamp. De bibliotheek bevat ca. 25 000 boeken en catalogi.

Adres
Fundació Joan Miró‎
Parc de Montjuïc
08038 Barcelona
Web
http://www.bcn.fjmiro.es/
Museu Nacional d'Art Catalunya

Museu Nacional d’Art Catalunya

Kortweg het MNAC, is gevestigd in het ‘Palau Nacional’ boven op Montjuïc. Het museum ontstond in 1990 toen de collecties van het museum voor Moderne Kunst en het kunstmuseum van Catalonië werden samengevoegd. Later werden er nog andere collecties (munten, fotografie) aan toegevoegd. In 2006 bezat het museum dan ook een 250 000 werken.

De belangrijkste collectie is die van Romaanse kunst, die als één van de meest volledige ter wereld wordt beschouwd. Verder vind je er kunstwerken uit de Gotiek, de Rennaissance en de Barok.

Adres
Museu Nacional de Arte de Cataluña‎
PARC MONTJUÏC, S/N
08038 Barcelona
Web
http://www.mnac.cat/
Museu de la Xocolata

Museu de la Xocolata

Voor de lekkerbekken is er het Museu de la Xocolata! Je leert er alles bij over chocolade en je kan er genieten van prachtige creaties gemaakt van chocolade. Verder worden er ook workshops schilderen met chocolade en experimenteren met chocolade georganiseerd. Lekker museumpje meepikken!

Adres
Museu de la Xocolata
Carrer Comerç, 36
08003 Barcelona
, Spanje
Web
http://www.museuxocolata.cat
Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Museu d’Art Contemporani de Barcelona

Het museum voor moderne en hedendaagse kunst ligt aan de Plaça Angels. Het toont werken van Spaanse en Catalaanse kunstenaars van na 1950. Het strakke witte gebouw werd ontworpen door de Amerikaanse architect Richard Meier.

Adres
Museo de Arte Contemporáneo de Barcelona‎
PLAÇA ÀNGELS, 1
08001 Barcelona
Web
http://www.macba.cat

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be