Ben jij al eens in de Auvergne geweest? Deze mooie regio vind je in het zuiden van Frankrijk. Als je in deze streek verblijft, dan zijn er een aantal bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen.

1. Puy de Sancy

De Puy de Sancy is een van de bezienswaardigheden die je niet eens kúnt missen. Dit is namelijk de hoogste top die je in de omgeving vindt. De Puy de Sancy is ongeveer 1.886 meter hoog. Het is een vulkaan die vandaag de dag niet actief is. Met een kabelbaan kun je naar boven gaan om van het schitterende uitzicht te genieten. Aan de ene kant zie je Mont-Dore, een uitgebreid skigebied. Aan de andere kant strekt zich een schitterende hoogvlakte uit.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. Puy de Dome

De Puy de Dome mag dan niet de hoogste top zijn van de Auvergne, hij is zeker de moeite waard om te bezoeken. Al in de Oudheid werden op deze plaats de goden geëerd. Die traditie werd voortgezet door de Gallo-Romeinen. Ook vanaf deze top heb je een prachtig uitzicht over de omgeving. De Chaîne de Puys bestaat uit maar liefst 80 toppen en kraters!

3. Clermont-Ferrand

Clermont-Ferrand is de hoofdstad van de Auvergne. De historische muren van de stad zijn wereldberoemd. De stad is gelegen op een heuvel en was daardoor eeuwenlang van strategisch belang. Nu zorgt de ligging vooral voor een sprookjesachtige uitstraling. De Notre-Dame is prachtig om te zien. Niet alleen het exterieur, maar ook het interieur is indrukwekkend. Het is een van de mooiste kathedralen in gotische stijl van Centraal-Frankrijk.

4. Vichy

Het bronwater van Vichy is beroemd, maar je kunt er niet alleen maar veel drinkwater vinden. Er zijn ook allerlei kuuroorden waar je helemaal tot rust kunt komen. Ook in vroeger eeuwen werden deze thermische baden volop bezocht. Men wees in die tijd een genezende kracht toe aan het water hiervan.

5. Orcival

Heb jij wel eens gehoord van Orcival? Dit stadje werd ooit gebouwd rondom een grote romaanse kerk, de Notre-Dame. In deze kerk zijn veel relieken te vinden en het is dan ook geen wonder dat veel pelgrims het stadje aandoen. Volgens de legende verscheen Maria bij een bron in de buurt.

6. Salers

Het dorp Salers staat bekend om zijn geweldige kaas, maar dat is niet het enige. Het is ook nog eens opgenomen in de lijst met mooiste dorpen van Frankrijk. Het plaatsje ademt namelijk historie uit, maar het heeft ook nog eens een prachtige ligging. Het is gebouwd op een berg en ligt op een hoogte van bijna 1000 meter! Veel huizen in Salers zijn gemaakt van donkere lavasteen. Prachtig om te zien!

7. La Chaise-Dieu

La Chaise-Dieu staat bekend om zijn indrukwekkende abdijkerk, die middenin het centrum is gebouwd. De naam van het plaatsje betekent letterlijk ‘de stoel van God’. De benedictijnenabdij werd gebouwd in de elfde eeuw. De kerk kun je vandaag de dag nog steeds bezoeken. Let vooral op de bijzondere koorstoelen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be