Ten zuiden van de Côte d’Azur, in de Middellandse Zee, ligt het prachtige eiland Corsica. Dit eiland trekt jaarlijks een groot aantal vakantiegangers en dat is niet zo gek. Corsica is veelzijdig, heeft stranden én zon. Er is geen overvloed aan witte zandstranden, maar het wemelt er van de rustige stranden in baaien en kreken. Het uitzicht is meer dan fantastisch en zeker uniek te noemen. Op Corsica kun je terecht voor een sportieve, culinaire, culturele of gewoon zonnige vakantie.

Eiland voor natuurliefhebbers

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Het eiland is uitermate geschikt voor een trektocht en natuurliefhebbers kunnen er hun hart ophalen. Je ziet er steile en ruwe rotsen, bossen, grotten, watervallen, calanches, mooie uitzichtpunten op hoge toppen en zelfs natuurlijke warmwaterbaden. Uiteraard zijn er ook veel leuke dorpjes waar diverse attracties te vinden zijn. De keuken is er zeer gevarieerd en erg lekker. Dit komt mede door de invloed van de Corsicaan. Want ook al behoort het eiland en zijn inwoners tot Frankrijk, Franse kenmerken zijn er maar weinig. De bevolking is zuiders en temperamentvol en geniet van het leven. Wie een vakantie boekt naar Corsica mag zeker de volgende bezienswaardigheden niet missen.

Bezoek de stad Ajaccio

In de hoofdstad van Corsica, Ajaccio, is veel te zien en te beleven. Er zijn gezellige straatjes met winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Genieten is het ook op de haven. Daar vertrekken boten naar dichtbij gelegen eilanden en liggen veel gekleurde vissersboten. In deze stad is de Franse generaal Napoleon Bonaparte geboren. Je komt veel van hem tegen in het straatbeeld en bovendien is het mogelijk om in het stadhuis een museum te bezoeken. Hier leer je alles over het leven en de loopbaan van Napoleon.

Corsica

Boottocht door natuurpark

Aan de westkust van Corsica ligt het natuurreservaat Scandola. Dit park staat op de Unesco werelderfgoedlijst en is meer dan 900 hectare groot. Het is het leefgebied voor vele vogels en je vindt er wel 33 verschillende plantensoorten. Het is alleen mogelijk om Scandola met een boottocht te bezoeken. Vanaf het water heb je een prachtig uitzicht en op deze manier kun je je heel gemakkelijk verplaatsen door de grotten en tussen de kliffen.

Populairste badplaatsen

Wil je één van de populairste badplaatsen bezoeken? Ga dan zeker naar Porto Vecchio. Gelegen aan een tropische baai en omringd door groene bomen en een blauwe zee waan je je in een sprookje. Nadat je heerlijk hebt liggen chillen op het strand kun je altijd nog de stad bezoeken. Vooral de oude stad is een echte aanrader. Je kunt er lekker rondstruinen door kleine historische straatjes en genieten van kerken en musea. Een ander heel mooi strand is het bekende Palombaggia strand. Hier kun je allerlei watersporten beoefenen en fantastisch snorkelen tussen de vissen en de rotsen. Met een helderblauwe zee en een wit strand is dit een plek om volledig tot rust te komen.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be