Firenze of Florence? Waar ga jij naar toe? Even alle gekheid op een stokje: in deze typische Italiaanse stad zijn veel hoogtepunten en kun je veel indrukken opdoen. Citytrip.be koos 5 absolute hoogtepunten uit, die je zeer zeker niet mag missen. Anders moet je nog een keertje terug!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

De Kathedraal van Firenze

De prachtige wateren van Firenze

Wie naar Firenze gaat, kan er niet omheen: de Kathedraal van Florence (Duomo di Firenze). Naast het feit dat je dit gebouw echt eens moet zien, bedoelen we ook dat het gebouw zo groot is, dat het onmisbaar is. Dit gigantische gebouw is namelijk 114 meter hoog!

De Florentijnse architect Arnolfo di Cambio is het brein achter het meesterwerk. De kathedraal is geheel gewijd aan de heilige Maria. In de koepel van de Kathedraal kun je de fresco van Het Laatste Oordeel zien. Dit fresco van Giorgio Vasari hangt aan de binnenkant van de koepel. Daarnaast kijk je je ogen uit dankzij de materialen waarmee het gebouw is gebouwd. Zo zie je overal marmer en natuursteen op de vloer.

Ponte Vecchio

Aan de rivier de Arno zien we de fantastische bruggen. Dit is typisch Firenze. Er is geen brug zo bekend als de brug van Ponte Vecchio. Jaarlijks komen er heel wat reizigers op af, dus verwacht een grote drukte, vooral tijdens de schoolvakanties. Begeef je in het gedruis en loop rustig de brug over, terwijl je de stad steeds een beetje meer verkent.

Aan de andere kant van de brug ligt nog een heel stuk Firenze voor je open. Je begeeft je hier namelijk in het historisch centrum.

Uffizi Gallery

Een van de bekendste musea ter wereld is de Uffizi Gallery. Hier zijn veel bekende werken van bekende artiesten te zien, zoals bijvoorbeeld the Ognissanti Madonna van Giotto, de Aankondiging van Simone Martini en Lippo Memmi en de Geboorte van Venus van Botticelli.

Het museum is elke dag van 08:15 tot 18:50 uur geopend, behalve op maandag. Hetzelfde geldt voor Accademia.

Piazzale Michelangelo

Genieten van het uitzicht doe je bij Piazzale Michelangelo. Iedere toerist wil hier hoe dan ook een keer naar toe om een mooie foto te maken van het uitzicht en zelf op de voorgrond te gaan zitten. Natuurlijk moeten we een beetje op de portemonnee letten tijdens een vakantie, maar gelukkig is Piazzale Michelangelo helemaal gratis. Door over de bruggen te lopen kom je terecht in het andere gedeelte van Firenze. Waarschuwing: in de zomer kan het voelen alsof je een marathon hebt gelopen.

Het historisch centrum van Florence

Wat niet vaak genoeg wordt gedaan: tijd maken voor het historische centrum van Firenze. Je loopt er vaak zo doorheen, zonder er echt bij na te denken. Dit is juist een van de hoogtepunten: je ziet schilderijen, gebouwen en eet heerlijke carbonara. Neem een beetje tijd om er optimaal van te genieten.

 

Voordelig alles zien?

Voordelig de belangrijkste bezienswaardigheden zien? Met de Florence City Pass heb je toegang tot alles via een handige kaart op je smartphone. Ontdek er meer over

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be