Koblenz is een stad in het noordoosten van Duitsland. De Moezel mondt er uit in de Rijn en de stad ligt dan ook op de linkeroever van die laatste rivier.

Fort Ehrenbreitstein

Aan de rechteroever van de Rijn ligt het 19de-eeuwse Fort Ehrenbreitstein. Vandaag de dag wordt het fort gebruikt als museum, archief, restaurant en jeugdherberg. Het ligt op een hoogte van 118 meter, bovenop een berg. Vroeger bood het onderdak aan zo’n 1.200 soldaten en nu is het nog steeds één van de populairste plaatsen van de stad. Er hangt trouwens ook een kabelbaan boven de Rijn waarmee je makkelijk bij het fort kan geraken zonder de berg te moeten beklimmen.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Sint-Kastorbasiliek

Sint-Kastorbasiliek

De Sint-Kastorbasiliek in het oude centrum is een rooms-katholieke kerk met een zeer unieke vorm. De kerk werd in 817 gebouwd en heeft vooraan 2 grote torens. Ook langs het koor staan 2 koortorens. Zowel vanbinnen als vanbuiten is de kerk in romaanse stijl gebouwd en het grootste deel is ook nog in originele staat.

Sint-Mauritiuskerk

Een volledig ander beeld is dan de Sint-Mauritiuskerk. Deze kerk uit 1862
is in neogotische stijl gebouwd en een leuk detail is de gemetselde torenspits. In 1942 werd het koor van de kerk verwoest door Britse luchtaanvallen en in 1952 werd het gebouw gerestaureerd. Er werd door te hoge kosten echter gekozen voor een vlakke koorafsluiting en ook één van de torentjes werd niet vervangen. Dit alles maakt de kerk echter niet minder mooi. Ze is nog steeds een bezoekje waard.

Slot Stolzenfels

Het Slot Stolzenfels ligt midden in het Rijndal aan de linkeroever van de rivier. Het huidige fort werd in 1836 gebouwd, maar in 1242 begon men aan het originele fort. Rond het fort ligt een landschapspark van 9 hectare dat ook te bezoeken is.

Musea en cultuur

In Koblenz kan je leuke culturele uitjes maken en een aantal musea bezoeken. Eén daarvan is het Mutter-Beethoven-Haus. In dit huis werd de moeder van de alom bekende componist Beethoven geboren en nu is het omgetoverd tot een museum over het leven van Beethoven. Buiten de Duitse componist komen ook enkele andere belangrijke figuren zoals Sophie von La Roche en Clemens Brentano aan bod. Het museum staat trouwens ook op de UNESCO-werelderfgoedlijst.

Op de Florinsmarkt kan je de Augenroller spotten. Onder de grote klok
hangt namelijk een metalen hoofd. Volgens de legende is dat hoofd van Johan
Lutter, een dief die in de 16de eeuw onthoofd werd. Om het halfuur
draait het hoofd met z’n ogen en steekt die z’n tong uit. Door dit te doen,
spot het hoofd met de inwoners van Koblenz zoals Johan Lutter dat ook deed tijdens (en volgens sommigen nog na) zijn onthoofding.

Zin om zelf eens op verkenning te gaan? Boek dan hier je hotel en vertrek meteen naar Koblenz!

 

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be