Quinzi & Gabrieli

Quinzi & Gabrieli

Wie visgerechten weet te appreciëren moet zeker eens langsgaan bij Quinzi & Gabrieli. De vis- en zeevruchtenschotels, of de spaghetti met kreeftensaus zulllen bij sommigen nog lang in het geheugen blijven nazinderen. Hoewel dit restaurant tot een duurdere prijsklasse behoort, wordt dit door velen vergeten wanneer ze het lekkere eten geserveerd krijgen.

Adres
Via delle Coppelle
00186 Roma
Web
http://www.quinziegabrieli.it
Papa Giovanni

Papa Giovanni

Een juweeltje in het hart van Rome, zo omschrijven sommigen het restaurantje ‘Papa Giovanni’. Bij Papa Giovanni serveert men de Italiaanse keuken met een heel persoonlijke toets. Bovendien kun je er ook terecht voor een heel uitgebreide wijnkaart. Wil je dus Italië op z’n best beleven? Ga dan zeker eens tafelen bij Papa Giovanni!

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Via dei Sediari, 4
00186 Roma
Web
http://www.ristorantepapagiovanni.it
Pizzeria Da Vittorio

Pizzeria Da Vittorio

Voor een uitstekende (Napolitaanse) pizza recht uit de houtoven kun je terecht in de hippe buurt ‘Travestere’ bij ‘Da Vittorio’. Je bent er normaal gezien omringd door lokale Romeinen, wat op zich al een zegel van kwaliteit is.

Adres
Pizzeria Da Vittorio di Martino Enzo
Via di San Cosimato, 14
00153 Roma
Web
http://www.davittorioatrastevere.it

Giolitti

Giolitti

Vlakbij het Pantheon ligt het ijssalon ‘Giolitti’ waar er al sinds 1900 fantastische ‘gelati’ te verkrijgen zijn. Ook kun je er vanaf zeven uur ’s morgens terecht voor de obligate Italiaanse koffie.

Adres
Gelateria Giolitti
Via degli Uffici del Vicario, 40
00186 Roma, Italia
Web
http://www.giolitti.it
Crispi

Crispi

Als visliefhebber is restaurant ‘Crispi’ één van de beste plaatsen om te gaan lunchen of dineren in Rome. Het ligt in het hart van toeristisch Rome tussen de Trevifontein en de Spaanse Trappen. Het interieur is ook typisch klassiek Italiaans te noemen.

Alles dagvers en met liefde bereid. Laat je oesters, krab, kreeft of vis begeleiden door een uitstekende Italiaanse wijn uit hun wijnkelder.

Adres
Restaurant Crispi
Via Francesco Crispi 19 RM
00187 Rome
Web
http://www.ristorantecrispi19.com/
Il Pagliaccio

Il Pagliaccio

‘Il Pagliaccio’ serveert fusion kitchen met een sterke Japanse invloed. De chef van het restaurant studeerde dan ook een tijd in Japan. De vernieuwende gerechten en aangename sfeer bezorgden het restaurant dan ook een Michelinster. Ook de verhouding prijs/kwaliteit zit goed.

Adres
Via dei Banchi Vecchi, 130
00186 Roma
Web
http://www.ristoranteilpagliaccio.com/
Maccheroni

Maccheroni

‘Maccheroni’ is een trefplaats voor vele lokale beroemdheden wat je al iets verteld over de kwaliteit van de keuken. In een typisch Romeins brasserie-interieur zorgt het vriendelijke personeel voor een fijne bediening terwijl je de koks druk gesticulerend bezig ziet in de open keuken. Aangeraden om te reserveren.

Adres
Ristorante Maccheroni
Piazza Coppelle 45
00186 Roma
Web
http://www.ristorantemaccheroni.com/

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be