Dat je in België lekker kunt eten en drinken, is algemeen bekend. In Leuven vind je talloze restaurantjes waar je heerlijk kunt lunchen of dineren. Waar minder toeristen bij stilstaan, is dat Leuven meer biedt dan alleen restaurants. Je kunt namelijk ook echt op toer of een workshop volgen rondom het eten en drinken in deze stad.

citytrip.be/c/3/20″>

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Naar de Muntstraat

De Muntstraat is de culinaire hoofdstraat van Leuven. Hier vind je veel leuke en gezellige restaurants en cafés. Je kunt hier lunchen en dineren tegen betaalbare prijzen en er is een restaurant voor ieders favoriete keuken. Houd je meer van Italiaans eten? Geen probleem! Liever Aziatisch? Geen probleem! Wil je kennis maken met de Belgische keuken? Ook daar is een restaurant voor in de Muntstraat.

In deze straat bevind je je in het culinaire hart van Leuven, terwijl je uitzicht hebt op het stadhuis. Na het eten en drinken duik je een café in en kun je feesten tot in de kleine uurtjes.

Kookworkshops

In Leuven kun je zelf in verschillende stijlen leren koken. Je leert koken met Hagelandse streekproducten, maar als je een andere keuken wilt uitproberen, is dat ook mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld ook leren om sushi te maken, vegetarisch te koken, Japans te koken of zelfs Scandinavisch te koken.

De kookworkshop die wij hebben gezien duurt 3 uur en je werkt veel samen met andere deelnemers. Alle gerechten samen vormen een complete maaltijd. Na de workshop kun je een aardig potje koken.

Snoepjeswandeling

Snoepjes en Leuven zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Met een speciale snoepjeswandeling maak je met een professionele gids kennis met culinaire verrassingen in de stad. Denk bijvoorbeeld aan het Leuvense Fonske. Dat is een praline die al meer dan 20 jaar in de harten van de Leuvenaren is gesloten. Tijdens de tour krijg je uitleg over waar snoep vandaan komt en wat er allemaal inzit.

Het is logisch dat je tijdens de snoepwandeling mag proeven. Je leert ook nog iets over de stad zelf. Je bent zo’n 2 uur onderweg. Neem een lekkere praline, een speculaasje en drink een slok koffie en leer de streekproducten uit Vlaams-Brabant kennen.

Belgische bierbrouwerijen

Leuven bierbrouwerijen

Hoe wordt Belgisch bier gebrouwen? Bij de brouwerij van Stella Artois kun je dat bekijken, Stella Artois is onderdeel van het grootste brouwerij concern ter wereld, dus je leert hier van ware experts. Wat je misschien niet wist, is dat hier ook de bekendste Belgische bieren als Belle-Vue, Hoegaarden, Jupiler, Leffe, Piedboeuf en Vieux Temps worden gebrouwen.

Je kunt ook kijken bij de huisbrouwerij van Domus Brauhaus: de eerste ambachtelijke huisbrouwerij van de Benelux. Het is een bijzondere ervaring, want via een pijplijn lopen de bieren direct van de brouwerij naar de toog en zo in jouw glas. Vanaf een tientje kun je hier al een rondleiding krijgen, inclusief een degustatie.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be