Dom van Keulen

In het centrum van de stad staat een prachtige gotische kathedraal. De Dom van Keulen is hét symbool van de stad en meteen ook het uitgangspunt voor een geslaagde citytrip. Beklim 500 treden en aanschouw een prachtig uitzicht over de belangrijkste bezienswaardigheden. Aarzel niet om tijdens je bezoek aan de kathedraal ook de Schatkamer te bezoeken.

Adres
Domkloster 2A
50667 Köln
Web
http://www.koelner-dom.de

Kolner Zoo

Ben je op citytrip naar Keulen met de kids? De Kolner zoo is één van de oudste, maar toch modernste dierentuinen in Duitsland. Hier maak je kennis met maar liefst 7000 dieren. De hoogtepunten van een bezoek aan de zoo  zijn ongetwijfeld het grote olifantenpark en het oerwoudhuis.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Zoologischer Garten Köln
Riehler Straße 173
50735 Köln
Web
http://www.koelnerzoo.de

Stadhuis van Keulen

Het stadhuis van Keulen is zonder meer imposant te noemen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog liep het gebouw ernstige schade op. Enkel de toren van het gebouw dateert nog uit de 15de eeuw. Doorheen de eeuwen werden er nieuwe onderdelen aan het stadhuis toegevoegd waardoor zowel gotische als renaissancistische elementen elkaar afwisselen. Ideaal dus voor de kunstliefhebbers onder ons!

Adres
Judengasse 1
Keulen

Rheinseilbahn

Zin in iets meer actie? Wat dacht je van een ritje over de Rijn met een kabelbaan? De Rheinseilbahn is de enige kabelbaan over een rivier in Duitsland. Vertrek op de linkeroever en bekom daarna van het indrukwekkende uitzicht in het groene Rheinpark. Een must-do tijdens je citytrip in Keulen!

Adres
Binnenstad van Keulen
Web
http://www.koelner-seilbahn.de/nl/index.html

Colonius

De telecommunicatietoren Colonius is maar liefst 266 meter hoog en meteen ook het hoogste punt van Keulen. De reusachtige radio- en tv-antenne springt meteen in het oog. Sinds 2005 is het restaurant bovenaan de toren en het bijhorende uitkijkplatform gesloten, maar de Colonius toren blijft een bezoek meer dan waard.

Adres
Innere Kanalstraße 100
50672 Köln

Rheinpark

Heb je behoefte om even te ontsnappen aan de drukt van de stad of wil gewoon even lekker ontspannen? Ga dan zeker eens kijkje nemen in het Rheinpark! Dit in 1913 aangelegde stadspark bevindt zich volledig op de rechteroever van de Rijn. Je kan het park onder andere bereiken via de Rheinseilbahn, de monumentale kabelbaan over de Rijn. Het park is een geliefde plek van zowel toeristen als locals, je vindt er lange wandelpaden, grasvelden en zandstranden langs de oevers van de Rijn.

Adres
Auenweg 173
51063 Köln

Köln Triangle

Dit 100 meter hoge gebouw typeert de skyline van Keulen. Het gebouw fungeert hoofdzakelijk al kantoorgebouw maar beschikt ook over een observatiedeck. Van op het gebouw heb je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, de Rijn, de Dom en ga zo maar en ga zo maar even door. Een bezoekje aan het platform is zeker de moeite waard, men spreekt niet voor niets over het meest magische uitzicht van Keulen! Voor een bezoekje betaal je € 3 en dat is het zeker waard! De Köln Triangle mag niet ontbreken tijdens jouw citytrip naar Keulen.

Adres
Ottoplatz 1
D-50679 Keulen
Web
http://www.koelntriangle.de/index_eng.html

Hotels in Keulen

Op zoek naar een leuk hotel in Keulen? Bekijk hier de beste aanbiedingen!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be