Keulen – Noordelijkste stad van Italië

Gratis Cityguide keulen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang GRATIS onze nieuwe cityguide van Londen

 

   

   

Citytrip Keulen: aanbieders met de beste deals

Bekijk en vergelijk prijzen bij onderstaande aanbieders:

Vergelijken loont! Bekijk alle aanbieders en vind de beste aanbieding voor je citytrip Keulen

Meest gelezen

Attracties in Keulen

Introductie

Wist je dat Keulen de vierde grootste stad van Duitsland is? Daarenboven vloeit de Rijn doorheen deze metropool, één van de langste en belangrijkste rivieren in Europa. Als kers op de taart ligt Keulen net over de Belgische grens en vormt daardoor de perfecte citytrip dichtbij huis.

 

Net zoals vele steden in Europa bezit Keulen een rijke geschiedenis die terugkeert tot het oude Romeinse Rijk. Deze rijke historiek vind je vandaag nog steeds terug in het straatbeeld van Keulen. De gigantische Kölner Dom fungeert al jaren als het icoon van de stad.

 

 

 

Het zal je misschien verwonderen, maar Keulen is ook hip en trendy. Het centrum van modern Keulen ligt nabij de Rijn. Daar vind je onder andere de Rheinauhafen. In dit splinternieuw woon-, werk en recreatiegebied zie je zowel oude historische elementen als hedendaagse moderne bouwwerken. Bovendien vind je er ook aanwijzingen terug van de vroegere industriële functie van deze wijk zoals oude hijskranen, treinsporen en pakhuizen.

 

Lees meer

 

Een andere verwijzing naar het moderne Keulen is de opvallende verschijning van de Colonius aan de skyline, deze is sinds 2013 niet meer toegankelijk maar voor een mooi uitzicht over Keulen kan je nog altijd terecht in de Kölner Triangle.

Wie aan Keulen denkt, denkt ook direct aan kerstmarkten. Deze kan je gedurende de gehele kerstperiode bewonderen. In Keulen is er het hele jaar door iets te beleven, maar als je liever mooi weer hebt tijdens jouw trip ga je best tijdens het voorjaar of de zomer. Op die momenten kun je lekker gaan relaxen in het Rheinpark en wie halfweg juli een bezoekje brengt aan Keulen kan het Kölner Lichter vuurwerkfestival meepikken!

Honger gekregen van al dat sightseeing? Van Indonesisch in restaurant Bali tot Franse keuken in ‘Belgischer Hof’. Elke Bourgondiër laat zich betoveren door de gastronomie van Keulen. Maar in Keulen vind je ook het eerste bio-gecertificeerde restaurant, ‘Guten Abend‘! Zet daarna een danspasje in Papa Joe’s of ga gokken in Spielothek Grand Casino.

Je merkt het al, een citytrip hoeft niet altijd ver te zijn, ook dichtbij kun je parels ontdekken!  Trek dus snel naar Keulen en laat je betoveren!

Categorieën

Ontvang wekelijkse vakantietips

Schrijf je in op onze wekelijkse citytrip.be nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het nieuwste citytrip nieuws en de beste aanbiedingen!

 

   

   

Blog Posts

Events, Keulen, Venetië

Carnaval vieren op citytrip

Carnaval is in het land. In de Belgische steden worden kleurrijke verkleedfeestjes gebouwd en wordt er gepronkt met mooie praalwagens. Vaak met een knipoog naar politici of mediafiguren. Maar hoe dan ook, plezier gegarandeerd. Voor wie eens iets anders wil, dan raden we aan…

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be