Stadhuis

Stadhuis

Het Leuvense stadhuis, gelegen op de Grote Markt, wordt beschouwd als één van de mooiste en bekendste gotische stadhuizen ter wereld! Na talrijke restauraties, mede noodzakelijk door de schade opgelopen tijdens de Tweede Wereldoorlog, oogt het stadhuis wonderbaarlijk mooi. De 236 standbeelden die in de nissen prijken en samen het Leuvense Pantheon vormen, ontsnappen ongetwijfeld niet aan jouw aandacht.

Elke dag kan je om 15u het prachtige interieur van het stadhuis ontdekken onder begeleiding van een gids. In het weekend kan je aansluitend op het bezoek een stadsverkennende wandeling volgen (1/04- 31/10).

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Adres
Grote Markt 9
3000 Leuven
Web
http://www.leuven.be/vrije-tijd/toerisme/bezienswaardigheden/monumenten/stadhuis.jsp
Sint-Pieterskerk

Sint-Pieterskerk

Betreed de Sint-Pieterskerk en val van de ene verbazing in de andere. De oudste kerk van Leuven dateert van 986, maar straalt nog steeds pracht en praal uit. Bewonder Het Laatste Avondmaal van Dirk Bouts of aanschouw andere religieuze objecten in de wereldberoemde schatkamer. Het grafmonument van Hendrik I van Brabant en het dubbelgraf van Machteld van Vlaanderen zijn zonder meer fascinerend. Maar wat de Sint-Pietersparochie nu écht bijzonder maakt is het bijhorende belfort dat behoort tot UNESCO werelderfgoed.

Adres
Grote Markt
3000 Leuven
Web
http://www.leuven.be/vrije-tijd/toerisme/bezienswaardigheden/monumenten/sint-pieterskerk.jsp
Groot Begijnhof

Groot Begijnhof

Wil je ontsnappen aan de drukte van de Leuvense binnenstad? In het Groot Begijnhof ervaar je een heerlijke oase van rust. Kuier doorheen de vele charmante straatjes en idyllische pleintjes en ontdek de vele huisjes gebouwd in traditioneel zandsteen. Dit prachtige stuk UNESCO Werelderfgoed mag niet aan je to-do lijst ontbreken.

Adres
Groot Begijnhof 16
3000 Leuven

Kruidtuin

Kruidtuin

De Kruidtuin werd aangelegd door de universiteit voor de studenten geneeskunde in 1738. Daarmee is het de oudste botanische tuin van België. Zowel bij toeristen als bij de inwoners is dit prachtige stukje van Leuven enorm geliefd. De grootste troeven zijn ondermeer de talrijke picknickfaciliteiten, zijn ludieke kunstprojecten, serre en idyllische fruittuin.

Adres
Kapucijnenvoer 30
3000 Leuven
Web
http://www.leuven.be/vrije-tijd/toerisme/bezienswaardigheden/park-en-natuur/kruidtuin.jsp
De Bibliotheektoren

De Bibliotheektoren

Al decennialang bepaalt De Bibliotheektoren de skyline van Leuven.  Tijdens een bezoek aan de vijf verdiepingen kom je meer te weten over de turbulente geschiedenis van de universiteitsbibliotheek en de invloed ervan op Leuven. Na de vijfde verdieping bereik je het balkon van de toren en krijg je een uniek panoramisch uitzicht over de stad.

Adres
Mgr. Ladeuzeplein
3000 Leuven
Web
http://www.bibliotheektoren.be
Abdij van 't Park

Abdij van ’t Park

In de groene long van Leuven, beter bekend als de Abdij van ‘t Park, lijkt het alsof de tijd is blijven stilstaan. Hou jij van architectuur? Dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Talrijke bouwstijlen wisselen elkaar af, van romaans tot gotiek en van renaissance tot barok. De Norbertijnenabdij, de Norbertuspoort en het Provisorenhuis? Stuk voor stuk, pareltjes van bouwwerken die je zeker niet mag missen!

Adres
Abdij van Park 7
3001 Leuven
Web
http://www.parkabdij.be/
Oude Markt

Oude Markt

De Oude Markt staat gekend als één van de meest bruisende markten van Vlaanderen en is tevens dé ontmoetingsplek van Leuven. Als het weer het even toe laat, zitten alle horecazaken hier volledig vol met toeristen, Leuvenaars en studenten. Bovendien wordt hier jaarlijks het muziekfestival Marktrock georganiseerd. Gezelligheid troef aan de langste toog van Europa.

Adres
Oude Markt
3000 Leuven
Web
http://www.oudemarktleuven.be/
Arenbergkasteel

Arenbergkasteel

Liefhebbers van architectuur kunnen in Heverlee (deelgemeente van Leuven) een 16e eeuws pareltje gaan bezichtigen. Het Arenbergkasteel werd opgetrokken in renaissancestijl en later in de 19e eeuw neogotisch verbouwd. Het kasteel is nu eigendom van de KU Leuven.

Je kan het Arenbergkasteel op afspraak bezoeken onder begeleiding van een gids. Echt de moeite waard!

 

Adres
Kardinaal Mercierlaan 94
3001 Heverlee
Web
http://www.leuven.be/vrije-tijd/toerisme/bezienswaardigheden/park-en-natuur/arenberg.jsp

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be