Sicilië is een eiland in de Middellandse Zee dat deel uitmaakt van Italië. Sicilië heeft veel meer te bieden dan enkel heerlijke Italiaanse pasta en daarom vind je hier een klein overzichtje van enkele leuke bezienswaardigheden.

Taormina

De stad Taormina ligt in het oosten van het eiland in de provincie Messina. Vroeger was het een Griekse kolonie waardoor er nu nog heel wat Griekse restanten te bezichtigen zijn. Eén van die restanten is het Teatro Greco. Hier kun je in de zomer concerten komen bijwonen en ook het internationaal filmfestival van Taormina gaat hier door.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

In het stadje Messina kan je een bijzonder huis spotten: The House of Cavaliere. Kunstenaar Giovanni Cammarata bouwde het huis uit cement en verscheidene soorten stenen. Het kunstproject is populair bij toeristen, maar minder geliefd bij de lokale bevolking.

Na een aardbeving in 1968 was de stad Gibellina volledig verwoest. Later werd deze stad een beetje verderop herbouwd terwijl de verwoestte plaats overgedragen werd aan kunstenaar Alberto Burri. Burri besloot om de originele lay-out van de stad permanent te vereeuwigen met blokken cement.

Orecchio di Dionisio

In Syracuse ligt een bijzondere grot, de Orecchio di Dionisio. De grot heeft de vorm van een druppel en staat bekend om z’n akoestiek. Bovenaan de grot, zo’n 22 meter hoog, is namelijk een kleine opening waardoor je elk geluid uit de grot versterkt hoort. Volgens een legende gebruikte de Griekse tiran Dionysius de grot om z’n gevangenen te bespioneren of om extra te kunnen genieten van het geschreeuw tijdens folteringen.

Niet ver van de kuststad Palermo vind je de Santuario di Santa Rosalia. Deze kerk werd in 1625 gebouwd en loopt zo’n 25 meter diep in een rots. Daarnaast is deze plaats ook de begraafplaats van Santa Rosalia die daar in de 12de eeuw stierf en een aantal eeuwen later weer herrezen is. Het contrast tussen de rotswand en de decoratie binnenin geeft deze plaats een zeer speciaal karakter.

Villa Palagonia

Een laatste leuke bezienswaardigheid in Sicilië is Villa Palagonia. Deze 18de-eeuwse villa nabij Palermo is nu zo goed als leeg, maar de muren alleen al zijn reden genoeg om eens te gaan kijken. Er is één ruimte, de “Gallery of Mirrors”, waar het plafond volledig bedekt is met spiegels. Ook de tuin is redelijk indrukwekkend dankzij de vele standbeelden die er overal op de muren staan.

Benieuwd om zelf eens te gaan kijken? Boek dan hier je vakantie en vertrek meteen naar Sicilië!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be