Ingesloten tussen landen die al door het grote publiek zijn ontdekt, vind je het mooie Slovenië. Slovenië wordt omringd door Oostenrijk, Italië en Kroatië. Alle drie zeer toeristische landen. Waarom blijft Slovenië dan achter? Gelukkig begint hier wel verandering in te komen en vinden steeds meer vakantiegangers deze prachtige jonge staat. Misschien ben jij een van die mensen, na het lezen van deze tekst.

Ljubljana

Ljubljana is pas sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog de hoofdstad van Slovenië. De stad is echter al een heel stuk ouder en dat is te zien aan de prachtige gebouwen, in dit relatief kleine hoofdstadje voor Europese begrippen. Ljubljanski Grad is de grootste trekpleister van de stad. Dit is het historische kasteel dat het hele gebied overheerst, doordat het gebouwd werd gebouwd op de kasteelheuvel in het midden van de stad. Een bezoekje aan dit kasteel geeft je dan ook een uniek uitzicht op Ljubljana. De heuvel werd al gebruikt door de Kelten en Romeinen en is vandaag de dag vrij te bezoeken door toeristen. Het Prešerenplein, dat vernoemd werd naar de nationale dichter van het land, is ook zeker een bezoek waard.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Bohinj en Bled

De twee mooiste meren van Slovenië zijn zonder twijfel Bohinj en Bled. Bohinj is het grootste meer van de twee. Het ligt in de Julische Alpen op een hoogte van 530 meter boven zeeniveau. Het diepste punt van dit meer is 30 meter diep. In de buurt van Bohinj kan je skiën in het skicentrum Vogel. Bled ligt eveneens in de Julische alpen en is iets kleiner, maar wel dieper, dan Bohinj. In het midden van dit meer ligt een klein eilandje. Daar vind je de Maria Hemelvaartkerk. Deze werd gebouwd in de 9e eeuw. Binnen vind je prachtige plafondschilderingen en een gouden altaar. Op de top van een 130 meter hoge rots, aan de rand van het meer, vind je een andere bijzondere bezienswaardigheid in dit gebied. Het 16e-eeuwse kasteel van Bled moet je dan ook echt gezien hebben.

De grotten van Postojna

De langste grotten van Slovenië vind je in de buurt van Postojna. Dit ondergrondse wonder is ruim 20.570 meter lang. Deze natuurlijk gevormde grotten zijn elke dag geopend voor iedereen die ze wil zien. Deze grotten bevatten veel druipgesteente door het oplossen van kalksteen in water. Over een periode van vele jaren zijn er dan ook werkelijk prachtige, natuurlijke vormen ontstaan. Hoewel het in de grot uiteraard donker kan zijn, zullen de meeste delen goed verlicht zijn.

De kust van Slovenië

Hoewel Slovenië maar een heel klein stukje kust heeft, ligt dat stukje wel aan de Adriatische zee. De kust is in totaal maar 47 kilometer lang. De Adriatisch zee kan in de zomer echter een temperatuur van ruim 30 graden bereiken. Dat maakt het water heerlijk om in te zwemmen.

Kom je naar het jonge Slovenië, dan zal je zeker niet teleurgesteld worden. Twijfel daarom ook geen seconde meer en plan gewoon die reis!

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be