Een subtropisch eiland zoals Madeira is om zeer logische redenen natuurlijk al een prachtige reisbestemming. Het is er lekker warm en je kunt relaxed aan het strand liggen. Toch zijn er nog meer redenen die Madeira een perfecte vakantiebestemming maken. In dit artikel lees je over drie van die redenen. Als je twijfelt of je Madeira eens wilt bezoeken moet je vooral verder lezen. Wie weet leer je interessante nieuwe dingen, en is dit jouw volgende vakantiebestemming.

1. Madeira is het bloemeneiland


Het is niet voor niets dat Madeira het bloemeneiland genoemd wordt. Door de aangename warme temperatuur is het eiland perfect voor kleurrijke flora en fauna om er goed te kunnen groeien. Zelfs in de winter stijgt de temperatuur overdag tot boven de 20 graden. Bloemen zoals jasmijn, orchidee, hortensia, gladiool, enzovoort groeien er heel goed. Ook groeien er veel tropische vruchten zoals ananas en avocado op het eiland. In april en mei kun je ook genieten van de prachtige Paradijsvogelbloem.

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

2. Wandelen in Madeira


Doordat de natuur op het eiland zo mooi is, is het eiland ook bij uitstek geschikt om te wandelen. Het landschap van het eiland wordt bepaald door bergtoppen, botanische tuinen, kleurrijke flora en fauna, steile kliffen en watervallen. Als je gaat wandelen kun je de mooiste punten van Madeira met je eigen ogen zien. Je kunt bijvoorbeeld de Levada wandeling maken die langs de Levada gaat, zoals de naam al zegt. De levada is een irrigatiekanaal dat zorgt dat gewassen goed kunnen groeien. Onderweg kom je onder andere langs prachtige uitkijkpunten waar je mooie foto’s kunt maken voor thuis.

3. De bezienswaardigheden

Madeira heeft naast de natuur nog veel meer bezienswaardigheden die je echt niet mag missen tijdens je bezoek aan het eiland. De meeste en belangrijkste bezienswaardigheden kun je vinden in de hoofdstad: Funchal.

Op een klein afstandje van de stad vind je een dorpje met een bijzondere bezienswaardigheid. Dit dorpje is Monte, In Monte hebben ze een wel heel bijzonder transportmiddel voor toeristen: een rieten mand. In een rieten mand zul je naar beneden geloodst worden. Dit is zeker een bezoekje waard. Je kunt ook een bezoekje brengen aan de grotten van Sao Vicente Caves of het dorpje Santana. Ook heeft Madeira een aantal natuurparken waar je heel fijn kunt wandelen. Het eiland heeft voor ieder wat wils.

En ben je klaar met wandelen of het bekijken van deze bezienswaardigheden? Dan kun je gaan genieten van een glaasje van de bekende Madeirawijn.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be