Polen ligt in Midden-Europa. De hoofdstad is Warschau en de munt is de zloty. Als je met de locals wil praten, leer je best eerst Pools.

Het Poolse klimaat

In Polen heerst een gematigd landklimaat. Dat wil zeggen dat de winters er koud zijn en de zomers warm. Het is een zeer droog land, want er valt zo goed als geen neerslag. En als er regen valt, is dat meestal in de vorm van sneeuw.  

Deze zomer nog op citytrip gaan? Ontdek bij Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be de leukste bestemmingen tegen scherpe prijzen!

Wat valt er te doen in Warschau?

Warschau, Polen

Een zeer leuke activiteit in de hoofdstad is een bezoekje aan het Neon Muzeum. Je kan er verschillende neonlichten uit de Koude Oorlog bekijken. Het is een privémuseum, dus alle inkomsten gaan integraal naar het restaureren en bewaren van deze prachtige neonlichten. Het is 5 dagen per week open, dus je kan er zo goed als altijd terecht.

Warschau staat bekend voor zijn mooie kunst. Wanneer je door de stad wandelt, kijk je dus best goed rond je. Overal zal je kunst en graffiti zien opduiken. Heel wat van de grote muurschilderingen werden door bekende artiesten gemaakt, dus misschien spot je wel een werk van jouw favoriet!  

De leukste botanische tuin vind je terug op het dak van de bibliotheek van de Universiteit van Warschau. Die is een hectare groot, wat het tot één van de grootste daktuinen van Europa maakt. De tuin werd ontworpen door Irena Bajerska en is gratis te bezoeken.

En in de rest van het land?

Iedereen die aan Polen denkt, denkt automatisch ook aan Auschwitz. Dit concentratiekamp uit de Tweede Wereldoorlog was de laatste stop in het leven van meer dan één miljoen gevangenen. Het kamp is nu nog te bezoeken, en dat raden we ook zeker aan. Het is geen activiteit om snel tussendoor te doen, want zo’n bezoek aan Auschwitz kan zeer hard aankomen. Desondanks de mentale drempel, is het toch iets waar we allemaal over moeten bijleren. Zodat zo’n tragedies in de toekomst vermeden kunnen worden.

Een iets lichtere activiteit is een bezoek aan het dorpje Zalipie. Dit staat bekend om z’n vele bloemenmotieven. De inwoners van het dorp zijn ooit begonnen met het schilderen van bloemen en kunnen nu niet meer stoppen. De gevels van de meeste huizen zijn beschilderd en ook in de huizen zelf vind je overal zulke motieven terug. ’t Is eens iets anders!

Natuurliefhebbers kunnen dan weer in het Stołowe Mountains National Park terecht. Dit is een park in het zuidwesten van Polen dat zo’n 63 vierkante kilometer groot is en heel wat leuke rotsformaties telt. Je kan erdoor klimmen en op avontuur gaan!

Kan je al niet meer wachten? Boek dan hier snel je last minute en vertrek zo snel je kan.

TIP: Op zoek naar een speciale citytrip aanbieding? Houd onze pagina's met aanbiedingen in de gaten voor hotels (met vlucht, trein of eigen vervoer) en toegangstickets met korting voor alle attracties en bezienswaardigheden.

Goedkope citytrip boeken deze zomer?


Bekijk snel de aanbiedingen van Prijsvrij.be, Thomas Cook en TUI.be